Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bozdağ açıkladı: Levent Göktaş ve Fatih Özer'in iadesi istendi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İHA, TGRT Haber
15 Eylül 2022 11:30 - Güncelleme : 15 Eylül 2022 12:01
Son dakika! Bakan Bozdağ açıkladı: Levent Göktaş ve Fatih Özer'in iadesi istendi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hablemitoğlu suikastının katil zanlılarından Levent Göktaş ve kripto para borsası Thodex'in kurucusu Fatih Özer'in iade talebine ilişkin dosyanın Arnavutluk ve Bulgaristan'a gönderildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ​, Bulgaristan'da yakalanan Necip Hablemitoğlu suikastının zanlılarından eski Özel Kuvvetçi Albay Levent Göktaş ve Arnavutluk'ta yakalanan Thodex'in CEO'su Fatih Özer'in iade süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ, hem Levent Gökbaş'ın hem de Fatih Özer'in iadesi için dosyaların uluslararsı hukuka uygun bir şekilde hazırlanarak Bulgaristan ve Arnavutluk'a gönderildiğini açıkladı.

Bozdağ konuya ilişkin şu ifadeler kullandı:

Levent Göktaş ve Fatih Özer ile ilgili Adalet Bakanlığı olarak biz iade taleplerimizi ikili anlaşmalarımız ve uluslararası hukuka uygun bir şekilde hazırladık ve gönderdik.

"DEĞERLENDİRMELER DEVAM EDİYOR, BİZ DE TAKİP EDİYORUZ"

İade taleplerimizi hazırladık ve gönderdik. Bundan sonraki aşama o ülkelerde adli idari makamların kararına göre şekillenecektir. Dosyalar Arnavutluk ve Bulgaristan'a ulaştı. Değerlendirmeler devam ediyor.

Bazı yerlerde azami 40 gün içerisinde karar verilmesi gerekiyor. 10 gün içerisinde de karar çıkabilir 40 gün içerisinde de.

Kaynak: İHA, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...