Tgrt Haber

Bakan Soylu duyurdu! Kırmızı kategoriye bir çizik daha, Türkiye’deki en üst düzey terörist etkisiz

11 Mart 2023 11:41 - Güncelleme : 11 Mart 2023 12:30
Bakan Soylu duyurdu! Kırmızı kategoriye bir çizik daha, Türkiye’deki en üst düzey terörist etkisiz

İçişleri Bakanı Soylu, Eren Abluka Bestler Dereler Operasyonu'nda Türkiye’deki en üst düzey terörist olan ve kırmızı kategorideki sözde Botan Saha Sorumlusu "Leyla Amed" kod adlı Hamiyet Yalçınkaya'nın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Soylu, Eren Abluka Bestler Dereler Operasyonu'nda, Türkiye’deki en üst düzey terörist olan sözde Botan Saha Sorumlusu "Leyla Amed" kod adlı Hamiyet Yalçınkaya'nın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1634474589290987521

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Eren Abluka Bestler Dereler Operasyonu'nda Türkiye’deki en üst düzey terörist olan sözde Botan Saha Sorumlusu kırmızı kategorideki Leyla Amed kod adlı Hamiyet Yalçınkaya SARI TORBADA."

7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Şırnak Bestler Dereler bölgesinde Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlarda, 22 Ocak'ta Besta Giresinumu bölgesinde 7 teröristin etkisiz hale getirildiği anımsatıldı.

Açıklamada, 7 Mart'ta başlayan ve devam eden Eren Abluka Sonbahar Kış-26 Şehit Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk 2023-1 Operasyonu kapsamında çatışma bölgesindeki aramalar sırasında bulunan bir cesedin yurt içindeki en üst düzey terörist olan ve kırmızı kategoride aranan sözde Botan Saha Sorumlusu Leyla Amed kod adlı Hamiyet Yalçınkaya olduğunun belirlendiği belirtildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hidayet11 Mart 2023 12:20

Sizilerin hakkı ödenmez ellerinize salik rabbim sizleri korusun

Sonraki Haber Yükleniyor...