Tgrt Haber

Libya'da alıkonulan dokuz Türk serbest bırakıldı

15 Kasım 2014 18:10
Libya'da alıkonulan dokuz Türk serbest bırakıldı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bingazi yakınlarında, 31 Ekim'de alıkonulan dokuz vatandaşımız, az önce sağ salim uçağa bindi ve uçak Türkiye'ye hareket etti'' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 31 Ekim'de Libya'da alıkonulan dokuz Türk'ün serbest bırakıldığını ve İstanbul'a gelmek üzere olduklarını açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, sevindirici bir gelişmeyi paylaşmak istediğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"G20 Zirvesi kapsamındaki çalışmalarımız devam ederken sevindirici bir gelişmeyi Avustralya'dan kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Libya'da, Bingazi yakınlarında 31 Ekim'de alıkonulan dokuz vatandaşımız az önce sağ salim uçağa bindi ve Türkiye'ye hareket etti. Uçağın saat 20.00 dolaylarında İstanbul'da olması öngörülüyor. Hepimize ve özellikle vatandaşlarımızın ailelerine geçmiş olsun."

Türk Dışişleri’nden Libya için güvenlik uyarısı verilmişti

Libya’da darbe girişiminde bulunan emekli general Halife Hafter, Muammer Kaddafi'ye karşı savaşan ancak Libya'nın yeni döneminde bir türlü kontrol altına alınamayan silahlı örgütlere karşı mücadele başlattığını açıklamış, Türk ve Katar vatandaşlarının istihbarat faaliyetinde bulunduğunu ve ‘teröre destek verdiğini’ iddia etmişti.

22 Haziran’da Halife Hafter, Türk ve Katar vatandaşlarının 48 saat içinde Libya'nın doğusunu terk etmelerini istemişti. Ardından ülkenin doğusunda çalışan 600'ün üzerinde Türk işçi İstanbul'a getirildi.

Diplomatik personel tahliye edildi

Dışişleri Bakanlığı, 27 Temmuz'da güvenlik kaygıları nedeniyle Trablus'taki büyükelçilikte ve Bingazi Başkonsolosluğu'nda görev yapan 26 diplomatik personeli tahliye etti.

Çekirdek kadro faaliyetlerini Tunus Büyükelçiliği'nde sürdürürken, Misrata Başkonsolosluğu Libya'daki tek diplomatik misyon olarak çalışmaya devam ediyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...