Tgrt Haber

Lise öğrencilerinden örnek davranış

25 Şubat 2014 18:08
Lise öğrencilerinden örnek davranış

Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Bornova ve Ponarbaşı’nda 22 ihtiyaç sahibi aileye yardım ederek herkese örnek oldu.

Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde öğrenin gören öğrenciler, okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeniyle başlattıkları ‘İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Yardımı’ projesi kapsamında Bornova ve Pınarbaşı ilçelerindeki 22 aileye gıda yardımında bulundu.Öğrencilerinin büyük bir özveri ile ihtiyaç sahibi ailelere yardım ettiğini söyleyen okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Recep Saç, “Hassasiyetlerine her zaman güvendiğim öğrencilerim "Mallarını gece gündüz; gizli ve açık Allah yolunda harcayanlar var ya onların Rableri katında mükafatları vardır" ayetiyle çıktıkları bu yolda, "En faziletli sadaka, malı az olanın, kendisinden özveride bulunarak verdiği sadakadır" Hadis-i Şerifini de kendilerine hedef olarak belirlemişler. Harçlıklarından artırdıklarını ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımını dönüştürerek "Damlaya damlaya göl olur" atasözünün hayata yansıtılış biçimi olmuşlardır. İhtiyaçları giderilen ailelerden gözyaşı dökenler olmuş, öğrencilerime içten dualarda bulunmuşlardır” dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...