Tgrt Haber

Liste başı Instagram! Tüketici hemfikir: 10 kişiden 7'si internet alışverişindeki indirimlere inanmıyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Ocak 2024 11:25 - Güncelleme : 17 Ocak 2024 11:46
Liste başı Instagram! Tüketici hemfikir: 10 kişiden 7'si internet alışverişindeki indirimlere inanmıyor

Ticaret Bakanlığının Dijital Mecralarda Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Araştırma Raporu, alışveriş platformlarında yer alan indirimli fiyatların gerçeği yansıtmaması konusunda tüketicilerin ciddi bir endişe duyduğunu ortaya koydu.

Ticaret Bakanlığının Dijital Mecralarda Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Araştırma Raporu'na göre, her 10 kişiden 7'si alışveriş platformlarında yer alan indirimli fiyatların gerçekte olduğundan daha düşük olduğunu düşünüyor. Ayrıca, her 10 kişiden 4'ü alışveriş platformlarında mal ve hizmetlere dair yanıltıcı indirim​ oranları ve yanıltıcı fiyatlarla karşılaştığını ifade ediyor.

Bu sonuçlar, alışveriş platformlarında tüketicilerin haklarını koruyacak daha sıkı denetimlerin yapılması gerektiğini gösteriyor. Tüketiciler, alışveriş platformlarında yer alan indirimli fiyatların gerçekliğini araştırmaya özen göstermeli ve yanıltıcı reklamlarla karşılaştıklarında şikayetlerini Reklam Kurulu'na iletmeli.

BİRİNCİ SIRADA INSTAGRAM​ VAR

Sosyal medya​ davranışlarına yönelik ayrı bir bölüm bulunan raporda, tüketicilerin sosyal medya kullanım amaçlarında alışveriş yapma oranının yüzde 30 olduğu ve en çok alışveriş yapılan sosyal medya platformlarında ilk sırada sosyal medya platformu Instagram'ın yer aldığı görüldü.

Liste başı Instagram! Tüketici hemfikir: 10 kişiden 7'si internet alışverişindeki indirimlere inanmıyor

MAĞDURİYET ORANI ARTIYOR

Neredeyse her iki kişiden biri sosyal medya alışverişlerinde mağduriyet yaşarken, yaşanılan mağduriyet kaynaklarında yanıltıcı reklamların yanı sıra ünlü veya influencer (sosyal medya etkileyicisi) yönlendirmesine bağlı mağduriyet oranının yüzde 25,4 olması dikkati çekti.

Proje kapsamında, dijital ortamlarda tüketicilere yönelik yeni nesil reklam ve ticari uygulamalara ilişkin tespit edilen sorunlara yönelik tüketicilerin dijital ortamlarda etkin şekilde korunmasını sağlamak üzere gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve bu yeni düzenlemeler hakkında tüketicinin bilinçlendirilmesi ve sektörel farkındalığın artırılması eylemleriyle projenin bu yıl tamamlanması planlanıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...