Tgrt Haber

Liste giderek kabarıyor! Ünlü dondurmacı yüzde 100 keçi sütlü diyerek kandırmış

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
10 Ekim 2024 16:05 - Güncelleme : 10 Ekim 2024 16:08
Liste giderek kabarıyor! Ünlü dondurmacı yüzde 100 keçi sütlü diyerek kandırmış

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından paylaşılan sakıncalı ürünler listesinde yer alan ve içinde domuz eti bulunan köfteci skandalı günlerdir konuşulurken, ifşalanan markalara bir de ünlü dondurmacı eklendi. 'Yüzde 100 keçi sütlü dondurma' iddiasında bulunan Tekin Usta Dondurma'nın aslında keçi sütü kullanmadığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından paylaşılan sakıncalı listede yer alan markalara her gün yenisi ekleniyor. Köftede domuz eti​, sakatat​, zeytinyağında tohum, peynirde nişasta, balda taklit tespit edildi. 'biz ne yiyoruz?' dedirten listeye son olarak Tekin Usta Dondurma da eklendi. 

Liste giderek kabarıyor! Ünlü dondurmacı yüzde 100 keçi sütlü diyerek kandırmış - 1. Resim


ŞAŞKINA ÇEVİREN RAPOR

'Yüzde 100 keçi sütlü dondurma' iddiasında bulunan Tekin Usta Dondurma'nın gerçekte keçi sütü kullanmadığı ortaya çıktı.

TANINMIŞ MARKALARIN İSİMLERİ LİSTEYE EKLENİYOR

Bakanlık, taklit ve tağşiş ürünleri listesi yayımlamaya başladığından beri halk bu duruma şaşırıyor. Gıda ürünlerinin içeriklerini kontrol eden bakanlık birçok tanınmış markanın ismini bu listeye eklemeye devam ediyor.

Liste giderek kabarıyor! Ünlü dondurmacı yüzde 100 keçi sütlü diyerek kandırmış - 2. Resim


İNEK SÜTÜ TESPİT EDİLDİ 

Tekin Usta Dondurma, keçi sütü ile dondurma ürettiğini savunurken gerçekte inek sütü kullandığı belirlendi. Bakanlık, firmanın ürettiği yarım yağlı keçi sütlü sade dondurmayı incelediğinde yalnızca inek sütü tespit etti.

Liste giderek kabarıyor! Ünlü dondurmacı yüzde 100 keçi sütlü diyerek kandırmış - 3. Resim


FİYATI DA DİKKAT ÇEKTİ 

Ayrıca, Tekin Usta Dondurma'nın ürünlerini 75 liradan satması da gözlerden kaçmadı. 

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe10 Ekim 2024 16:16

Böyle marka güvenimiz kalmıyor artık iyice, her şeyde dolandırıcılık varmış gibi

Sonraki Haber Yükleniyor...