Tgrt Haber

Bursa’yı şiddetli lodos vurdu: Çatılar uçtu, metro seferleri iptal edildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Ocak 2023 09:10 - Güncelleme : 18 Ocak 2023 09:31

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir uyarılarda bulunduğu şiddetli lodos Marmaray'ı etkisini altına aldı. Dün öğle saatlerinde şiddetinin arttıran lodos nedeniyle Bursa'da bir binanın çatısı uçtu, çatının parçaları enerji hatlarına zarar verdiği için bazı metro seferleri geçici olarak iptal edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) günlerdir uyarılarda bulunduğu şiddetli lodosMarmara​ bölgesini etkisi altına aldı. Dün birçok şehirde etkisini gösteren lodos nedeniyle bugünde MGM yayımladığı 18 Ocak hava durumu raporunda, 19 kente turunca ve sarı kodlu uyarı verdi. Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) da İstanbul​ için lodos uyarısında bulunurken, yaşanabilecek ağaç devrilmesi, çatı​, tabela uçması, baca gazı zehirlenmesi ve deniz ulaşımındaki aksamalara karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu. 

DÜŞEN ÇATI METRO HATLARINA ZARAR VERDİ

Bursa​'da dün öğle saatlerinde başlayan ve gece saatlerine doğru şiddetini arttıran lodos nedeniyle 3 katlı bir binanın çatısını uçtu. Çatının metro güzergahına düşen parçaları nedeniyle enerji hatları zarar gördü. Bu nedenle Kestel - Arabayatağı arasında sefeler geçici olarak durduruldu.

Bursa’yı şiddetli lodos vurdu: Çatılar uçtu, metro seferleri iptal edildi

BURULAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BURULAŞ) yaptığı açıklamada, “Yaşanan fırtınada Ankara Yolu Caddesi'nde Bursaray hattı üzerine düşen çatı enkazı sebebiyle Kestel - Arabayatağı arasında Bursaray işletimi geçici süreyle otobüslerle sağlanacaktır. Tüm yolcularımızın bilgisine sunar, anlayışınız için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

Bursa’yı şiddetli lodos vurdu: Çatılar uçtu, metro seferleri iptal edildi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...