Tgrt Haber

Maden şehidi Selçuk Ayvaz’ın doğacak çocuğunun ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Ekim 2022 13:56 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 14:07
Maden şehidi Selçuk Ayvaz’ın doğacak çocuğunun ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

Bartın Amasra'da maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden Selçuk Ayvaz’ın kısa süre sonra doğacak olan üçüncü çocuğunun isim babası Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Erdoğan’ın isteği üzerine çocuğa babasının ismi olan ‘Selçuk’ adı verilecek. 

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra​ Müessesine ait maden ocağında 41 işçi hayatını kaybetti. Faciada şehit olan işçilerden Selçuk Ayvaz’ın kısa süre sonra doğacak üçüncü çocuğuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine babasının ismi verilecek.

MADEN ŞEHİDİNİN ANNESİ VE EŞİ BAYILDI

Selçuk Ayvaz’ın babası Recep Ayvaz, facianın yaşandığı günde olayı duyar duymaz maden ocaklarına gittiğini ve gece 3’e kadar orada beklediğini söyledi. Sabaha karşı bir polis memurunun arayarak hastaneye gelmelerini istediğini aktaran Ayvaz olayı duyduktan sonra eşi ve hamile olan gelininin bayıldığını söyledi.

“EKMEK DAVASI İÇİN MADENE GİRDİ”

Ayvaz, kendisinin uzun yıllar İstanbul'da bir tekstil fabrikasında, oğlunun da bozacı olarak çalıştığını, daha sonra Bartın'a döndüklerini anlatarak, "Oğlum burada bir beton santralinde çalışırken TTK'ye işçi alımına başvurdu ve kurada çıktı. Ben madene girmesini istemiyordum ama ekmek davası. Madene giren de ölüyor, dışarıda duran da ölüyor. Ölüm bizim için. Buna yapacak bir şey yok." diye konuştu.

“O GÜNÜN BİR ŞEYLİĞİ VARDI”

İki çocuk babası oğlunun birkaç gün içinde üçüncü çocuğunu beklediğini aktaran Ayvaz, "Patlamanın olduğu gün evden çıkarken çocuklarını öpmüş, çocukları da oğlumun yakasına yapışmış. 'Ne oldu oğlum, kızım?' diyor, çocuklar da 'Annemi de öpeceksin, öyle gideceksin.' diyorlar. Çocukları annesini de öptürüyorlar, öyle evden çıkıyor. O günün bir şeyliği vardı işte, Allah'ın takdiri." ifadelerini kullandı.

İSİM BABASI ERDOĞAN OLDU

Ayvaz, oğluyla zaman zaman doğacak çocuğu için isim düşündüklerini belirterek, şunları söyledi:

Oğlumu kaybettikten sonra bizi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğacak çocuğun ismini sordu. Cumhurbaşkanımız, 'Çocuğun ismini Selçuk koyacaksınız.' dedi. Şimdi de nasip olursa çocuğa babasının ismini koyacağız. Çocuğuma Allah rahmet eylesin ama geriye yine kendini bıraktı. Benim evlatlarım, başımın üzerinde yerleri var. Sağ olduğum müddetçe onları büyüteceğim. Doğacak çocuğumuzu babası gibi göreceğim.

Maden şehidi Selçuk Ayvaz’ın doğacak çocuğunun ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...