Tgrt Haber

Soma'da maden ocağında karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 ölü, 4 yaralı

11 Nisan 2023 09:53 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 10:06
Soma'da maden ocağında karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 ölü, 4 yaralı

Soma'da bulunan bir maden ocağında çalışan 5 işçi karbonmonoksit zehirlenmesiyle karşı karşıya kaldı. Hemen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan işçilerden 1'i hayatını kaybederken 4 işçinin tedavileri sürüyor.

Manisa'nın Soma​ ilçesinde özel bir şirketin işlettiği maden ocağında, çalışma alanı açmak için kontrollü patlama gerçekleştirildiği sırada karbonmoonoksit gazı ortaya çıktı.

BİR İŞÇİ OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Ortaya çıkan kartbomonoksit gazı sonrası 5 işçi zehirlendi. Gazdan zehirlenen işçilerden biri olan 30 yaşındaki Tevfik Pazarcık olay yerinde hayatını kaybetti. 

Gazından etkilenen diğer işçiler Şakir Bilbey, Alper Aksoy, Fatih Karahisar, Mustafa Gül ve Ali Anıl Palamut, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Soma'da maden ocağında karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 ölü, 4 yaralı

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Buradaki ilk müdahalenin ardından Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne sevk edilen bu kişilerin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...