Tgrt Haber

Malatya depremi sonrası Naci Görür'den ilk değerlendirme 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
23 Kasım 2023 23:59 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 00:29
Malatya depremi sonrası Naci Görür'den ilk değerlendirme 

AFAD verilerine göre Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 3 dakika arayla iki deprem meydana geldi. 5,2 ve 4,7 büyüklüğündeki artçılar sonrası vatandaşlar kendini sokağa attı. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından ilk kez açıklama yaptı. Görür, "Bu depremlerin 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz" dedi. 

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da saat 17.46'da 5.2 büyüklüğündedeprem meydana geldi. İlk sarsıntının şokunu atlayamayan Malatyalılar ikinci artçıyı 3 dakika sonra 4,7 olarak hissetti. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından ekiplerin incelemelerde bulunduğunu söyledi. "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" diyen Yerlikaya, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını söyledi. 

GÖRÜR'DEN İLK DEĞERLENDİRME 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından art arda gelen iki depremi değerlendirdi. Görür, şu ifadeleri kullandı: 

"Arkadaşlar, bugün Malatya​ ve Adıyaman'da kısa aralıkla 2 deprem​ oldu. İlki 5,3 ikincisi 4,5. Tahminim biri diğerinin artçısı. Her iki deprem de birbirine yakın ama lokasyon itibariyle biri Adıyaman, diğeri Malatya sınırında (Geçitli ve Uluköy). Ama esasında ikisi de aynı yer demektir.

AFAD'ın Battalgazi olarak verdiği yerlerin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bu depremlerin 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz. Sevgiyle

https://twitter.com/nacigorur/status/1727765562296582340

"2-3 YIL SÜRECEK"

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Malatya'daki depremin ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken uyarılarda bulundu. 

Ercan, "Adıyaman-Sincik'de 17.46'da, 7 km'de M5,3'lük deprem, sonra M4,7 artçısı oldu. Dört kırığı kırarak toplam M8,0'lik gerginlik boşaltan depremin artçılarıdır. 11 ilde artçılar M6,3 büyüklüğüne kadar 2 ile 3 yıl sürecektir. Depremleri gören yapılar yorgundur. Çelik yapı yapılmalı" dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...