Tgrt Haber

Malatya'da 17 kişiye mezar olan Hayat Sitesi’nin kapıcısı o anları anlattı: Her yeri toz bulutu kapladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Şubat 2023 10:13 - Güncelleme : 20 Şubat 2023 10:23
Malatya'da 17 kişiye mezar olan Hayat Sitesi’nin kapıcısı o anları anlattı: Her yeri toz bulutu kapladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya’da yıkılan ve 17 kişiye mezar olan Hayat Sitesi’nin kapıcısı korku dolu anları anlattı. Sitede 18 yıldır görev yaptığını söyleyen kapıcı Ali Dalkılıç, ilk depremle birlikte çökmenin yaşandığı sitede ortalığı toz bulutunun kapladığını söyledi.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem tüm Türkiye​'yi hüzne boğdu. Başta merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilde büyük yıkıma neden olan çifte felakette on binlerce kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de yaralandı. Depremlerde Malatya​'da yıkılan ve 17 kişiye mezar olan Özalper Mahallesi’ndeki Hayat Sitesi’nde enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.

"HER TARAFI TOZ BULUTU SARDI"

Eşi ile birlikte çalışmaları takip eden ve sitede uzun yıllardır kapıcı olarak görev yapan Ali Dalkılıç, Hayat Sitesi’ndeki yıkımın ilk depremle birlikte yaşandığını belirterek, binaların çökmesiyle birlikte her tarafı toz bulutunun sardığını söyledi.

"SİTENİN TAMAMI İLK DEPREMDE ÇÖKMÜŞ OLSAYDI ÖLÜ SAYISI FAZLA OLURDU"

Hayat Sitesi’nde 18 yıldır görevli olarak çalıştığını belirten Ali Dalkılıç, “6 Şubat gece 04.17’de sarsıntı meydana geldi. Kapıya çıktığımızda ilk blok çöktü. Öğle saatlerinde meydana gelen depremde ise diğer üç blok çöktü. Deprem​ sonrası her tarafı toz bulutu sardı bağrışmalar yaşandı. İkinci depremde çok sayıda kişi dışarıda idi sitenin tamamı ilk depremde çökmüş olsaydı ölü sayısı fazla olurdu. 64 dairenin bulunduğu sitede 17 kişi hayatını kaybetti “diye konuştu.

BİNADA KOLON KESİLDİĞİ İDDİASI

Öte yandan enkaz kaldırma çalışmalarının başlatıldığı Hayat Sitesi’nde faaliyet gösteren bir işyeri sahibinin kolonları kestiğini ve çökmenin kesilen kolonlar nedeniyle gerçekleştiğini ileri sürüldü. Binadaki yıkama kesilen kolonların neden olduğunu iddia eden bina sakini “A/2 Blok’un altındaki kolonlarla birlikte tavan kesilerek birleştirme yapıldı. Bunların hepsine herkes şahit delillerimiz var elimizde davacıyız suç duyurusunda bulunduk. Ben de burada ikamet ediyorum annemde her şeye şahidiz. Yetkililerden bu işin peşine düşmesini istiyoruz” diye konuştu

Malatya'da 17 kişiye mezar olan Hayat Sitesi’nin kapıcısı o anları anlattı: Her yeri toz bulutu kapladı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...