Tgrt Haber

Son dakika! Malatya'da 5 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalan var, ekipler bölgede

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Mart 2023 15:30 - Güncelleme : 24 Mart 2023 17:20

Son dakika haberi: Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki 4 katlı bir bina çöktü. Çökmenin ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, enkaz altında 1 kişinin olduğu iddia edildi.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremler Türkiye​'yi derinden sarstı. Binaların tuzla buz olduğun asrın felaketinde 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan binaların yanında binlerce bina da ağır hasar​ aldı. Hatta birçok bina depremin ardından meydana gelen artçı sarsıntılarda yıkıldı. AFAD da deprem​ bölgesinde hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarılarını her defasında tekrarlıyor.

Malatya'da depremlerde ağır hasar alan bir bina daha çöktü. Yeşilyurt ilçesindeki Koyunoğlu Caddesi'nde bulunan 4 katlı binanın çökmesinin ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, enkaz altında 1 kişinin olduğu iddia edildi.

ENKAZ ALTINDA KALAN YOK

Ekipler tarafından bina enkazında yapılan çalışmalarda kimsenin olmadığının belirlenmesinin ardından çalışmalar sonlandırıldı. Malatya Valisi Hulusi Şahin de bölgeye gelerek bilgi aldı.

HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN UYARISI

Olayla ilgili kısa bir açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, çöken binanın enkazında kimseye rastlanmadığını belirterek, vatandaşların hasarlı binalardan uzak durması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...