Tgrt Haber

Malatya'da yıkılan 'Hayat Sitesi' enkazında ‘kolon kesme’ tartışması: Bu işin peşini bırakmayın

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Şubat 2023 10:08 - Güncelleme : 20 Şubat 2023 10:52

Son dakika haberi: Malatya’da deprem sonrası yıkılan Hayat Sitesi’nde babası Bayram Kırıcı’yı kaybeden Gülhan Karaaslan yıkıma kesilen kolonların neden olduğunu söyledi. Suç duyurusunda bulunduklarını belirten acılı aile yetkililerden ‘bu işin peşine düşmesi’ çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş​ merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem​ 10 ilde ağır yıkıma yol açtı. Deprem sonrası binlerce bina yıkılırken her geçen gün hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Türkiye​ yaşanan deprem faciasının yaralarını sarmak için seferber olurken bir yandan da yıkılan binalarda olup olmadığına ilişkin soruşturmalar gerçekleştiriliyor. Yurt dışına kaçmaya çalışan müteahhitler ile projeye imza atan yetkililer gözaltına alındı. Soruşturmanın önümüzdeki günlerde daha da derinleşmesi beklenirken acı dolu feryatlar ve ihmal iddiaları bu sefer Malatya’dan yükseldi.

HAYAT SİTESİ’NİN KOLONLARI MI KESİLDİ?

Malatya’nın simge mekanlarından olan ve kent merkezi Özalper Mahallesi’nde bulunan Hayat Sitesi depremlerin ardından yıkıldı. Dört bloktan oluşan sitede hayatını kaybedenlerden 17 vatandaşımızdan biri de işadamı Bayram Kırıcı. Enkaz kaldırma çalışmalarının başlatıldığı Hayat Sitesi’nde faaliyet gösteren bir işyeri sahibinin kolonları kestiğini ve çökmenin kesilen kolonlar nedeniyle gerçekleştiğini ileri süren Bayram Kırıcı’nın kızı Gülhan Karaaslan beraberinde enkaz altında yaralı olarak kurtarılan annesi Sultan Kırıcı ile birlikte duruma tepki göstererek suç duyurusunda bulunduklarını söyledi

ACILI AİLEDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI

Annesi Sultan Kırıcı ve aile yakınlarıyla Hayat Sitesi’ndeki enkaz çalışmalarını takip eden Gülhan Karaaslan binadaki yıkama kesilen kolonların neden olduğunu belirterek “A/2 Blok’un altındaki kolonlarla birlikte tavan kesilerek birleştirme yapıldı. Bunların hepsine herkes şahit delillerimiz var elimizde davacıyız suç duyurusunda bulunduk. Ben de burada ikamet ediyorum annemde her şeye şahidiz. Yetkililerden bu işin peşine düşmesini istiyoruz” diye konuştu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...