Tgrt Haber

Malatya'daki depremden sonra Naci Görür'den korkutan uyarı: Bölge stresle yüklendi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Aralık 2023 15:45 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 16:12
Malatya'daki depremden sonra Naci Görür'den korkutan uyarı: Bölge stresle yüklendi

Deprem uzmanı Naci Görür, Malatya'da gerçekleşen depremin ardından yaptığı açıklamada, depremin meydana geldiği bölgenin stresle yüklendiğini söyledi.

Binlerce vatandaşımızın ölümüne neden olan Kahramanmaraş​ depremlerinin ardından bölgeden gelen yeni deprem​ haberleri büyük tedirginliğe neden oluyor. Malatya​'da sabah saatlerinde meydana gelen deprem yine korkuttu... Merkezi Doğanşehir​ ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde deprem oldu. 

Bu depremin ardından yine gözler uzmanlara çevrildi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 

"STRES YÜKLENDİĞİNİ ANLIYORUZ"

Görür, açıklamasında şunları söyledi;

"Malatya’da ,4,4 deprem oldu. Deprem tam Malatya Fayının güney ucunda. Malatya Fayının Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta olan büyük depremden dolayı belli ölçüde stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik. Depremin yeri itibariyle yüklendiğini anlıyoruz. Ayrıntıyı öğrenmek için çalışılması lazım"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...