Tgrt Haber

Maltepe Belediyesi'ndeki saldırıyı düzenleyen kişi tanıdık çıktı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Şubat 2024 12:08 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 12:10
Maltepe Belediyesi'ndeki saldırıyı düzenleyen kişi tanıdık çıktı

Maltepe Belediyesi'nde temmuz ayında gerçekleşen saldırıda detaylar ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren Fevzi Polat'ın Başkan Ali Kılıç'ı yıldır tanıdığı ve seçim döneminde maddi destekte bulunduğu iddia edildi. 

Geçtiğimiz yıl Maltepe Belediyesi'nde Belediye Başkanı Ali Kılıç görüşen Fevzi Polat, başkana yönelik silahlı saldırı​ düzenlemişti. Düzenlenen saldırıda kimse yaralanmazken saldırıya ilişkin savcılık soruşturmasını tamamladı. 

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre, Başkan Ali Kılıç’a silah doğrultan Fevzi Polat’ın eski CHP üyesi olduğu ve Kılıç’ı maddi-manevi desteklediği, desteği kesince hakaretlere ve aşağılamaya maruz kaldığı iddia edildi. Polat hakkında “Kasten öldürmeye teşebbüs” ve “Görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından 19 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

POLİS MEMURUNI DA HEDEF ALMIŞTI 

Başkan Ali Kılıç'la görüşmesini tamamlayan Fevzi Polat, odadan ayrıldıktan sonra tekrar odaya girmiş ve ruhsatsız silahıyla Kılıç'a 2 el ateş etmişti. Kılıç, Polat'ın eline müdahale ederek kurşunun kendisine isabet etmesini engellemişti. 

Yaşanan olayın ardından polis memuru Gökhan O. şüpheliye, şüpheli de polis memuruna silah doğrultarak, "uzaklaş, hepinizi vururum" diyerek tehditler savurdu. Taraflar arasında arbede yaşanırken güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile şüpheli etkisiz hale getirildi.

Maltepe Belediyesi'ndeki saldırıyı düzenleyen kişi tanıdık çıktı - 1. Resim

"BAŞKANI DESTEKLEMİŞTİM"

Olayın ardından belediyeden yapılan açıklamada şahsın psikolojisinde bozukluk olduğu söylenmişti. İddiaya göre şahsın Başkan Ali Kılıç'ı 8 yıldır tanıdığını, kendisinin de Maltepe CHP üyesi olduğunu ve Kılıç'ı başkan olduğunda maddi-manevi desteklediğini söyledi.  

Geçtiğimiz yıl partisinden istifa ettiğimi ve olaydan 2 ay önce Kılıç'ın kendisini makamına davet ettiğini söyleyen Fevzi Polat, "Beni tanıdıkları için üzerimi aramadılar. Kılıç makamında bana hakaret etti, 'oğlun yanlış yapıyor, rakiplerimle hareket ediyor' dedi. tartıştık ve beni kovdu. Bir süre sonra tekrar girdim. Yine hakaret edip odadan atmak için kolumdan tuttu. Uzun süre aşağılanmaya maruz kaldığım için 2-3 el ateş ettim" dedi. 

Maltepe Belediyesi'ndeki saldırıyı düzenleyen kişi tanıdık çıktı - 2. Resim

19 YIL HAPSİ İSTENDİ 

Savcılık "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından toplamda 19 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...