Tgrt Haber

Maltepe'de panik! Toprak kayması sonucu bina boşaltıldı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Kasım 2023 06:17 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 06:32

İstanbul'un Maltepe ilçesinde kentsel dönüşüme alınan bir bina inşaatının temelinde toprak kayması meydana geldi. Olay sonrası inşaatın arkasındaki bina tahliye edildi.

İstanbul​'un Maltepe​ ilçesinde dün gece hareketli saatler yaşandı. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yeniden yapımına başlanan bir bina inşaatının temel kazısı sırasında toprak kayması​ meydana geldi. Olay sonucu inşaatın arkasındaki bir diğer bine çökme tehlikesi nedeniyle tahliye edildi.

BİNA SAKİNLERİ FARK ETTİ

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı olay, Çınar Mahallesi'nde gerçekleşti. Çınar Sokak üzerindeki bir inşaatta meydana gelen toprak kayması sonucu inşaatın arka tarafında kalan Manas Sokak üzerindeki 5 katlı binanın sakinleri durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Uzman ekiplerin yaptığı incelemeler neticesinde bu binanın tahliyesine karar verildi. 

"İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ" 

Büyük mağduriyet yaşayan apartman sakini ve yöneticisi Tuncay Erkovan, "Arkadaki bina kentsel dönüşüme uğradığı için yıkıldı. Yaklaşık 3 hafta önce de temeli kazıldı. Şimdi temel inşaatına başladılar ama çok derin bir çukur olduğu için bizim apartmanın arkasındaki istinat duvarı, arkasında bir dayanak kalmadığı için çöktü. Komşular da çöküntü seslerini duymuşlar. Biz de gittik, baktık. 112'ye haber verdik" dedi.

İtfaiye ekiplerinin yaptığı değerlendirme sonrası tedbiren binayı boşaltmalarının istendiğini belirten Erkovanr, "5 daire boşalttı. Şimdi şeritler çekildi. Biz de otele gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...