Tgrt Haber

Manavgat'ta ciğerlerimizi yakan zanlıya rekor ceza

18 Şubat 2022 17:36 - Güncelleme : 18 Şubat 2022 17:54
Manavgat'ta ciğerlerimizi yakan zanlıya rekor ceza

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Sorgun Çamlığını yakarken suçüstü yakalanan zanlı ,"kasten orman yakma" suçundan rekor bir cezaya çarptırıldı. Zanlıya 15 yıl hapis ve 25 bin TL adli para cezası verildi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınlarından biri olarak tarihe geçen Manavgat yangını, 28 Temmuz Çarşamba 2021 günü 4 farklı noktada aynı anda başladı İlçenin dış kısmında geniş bir alana yayılan yangınlar 10. günde söndürüldü. 60 bin hektara yakın ormanlık alan ile 2 binin üzerinde ev, işyeri ve depo yangında zarar görmüştü.

Ciğerlerimiz yanarken ülkenin dört bir yanından itfaiye ekipleri, belediyeler ve birçok vatandaş yangını söndürmek için hayatlarını riske attı.

Ülke seferberlik halindeyken kimileri de yangını büyütmeye yönelik hain girişimlerde bulundu. Bunlardan biri de Manavgat’ın Sorgun Çamlığını yakarken suçüstü yakalanan Semih Kuloğlu'ydu.

REKOR CEZA

Zanlının bugün gerçekleştirilen karar duruşmasında rekor bir ceza verildi. Kuloğlu’na "kasten orman yakma" suçundan 15 yıl hapis, 25 bin TL adli para cezası verildi. Esas hakkındaki mütalaaya karşı beyan ve son savunması sorulan Semih Kuloğlu ise beraatini ve tahliyesini talep ederken, son söz olarak bir diyeceği olmadığını sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

18 Eylül 2021 tarihinde Sorgun Çamlığında dumanlar yükselmesi üzerine harekete geçen ekipler, yanan bölgeyi söndürmeye çalışırken 2 ayrı bölgede daha yangın çıkmış, 4. bölgede elinde çakmakla ormanı yakmaya çalışan Semih Kuloğlu, orman görevlileri tarafından yakalanarak jandarma ekiplerine teslim edilmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...