Tgrt Haber

Son dakika Manisa'da geri dönüşüm tesisinde büyük yangın: Gökyüzünü kara dumanlar kapladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Haziran 2023 17:22 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 22:50

Son dakika haberi: Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki organize sanayi bölgesinden bulunan Tekeli Geri Dönüşüm Fabrikası'nda büyük bir yangın çıktı. Dumanlar gökyüzünü kaplarken, saatlerdir söndürülemeyen yangına karadan ve havadan müdahale devam ediyor.

Manisa​'nın Yunusemre​ ilçesinde bulunan Muradiye OSB'deki Tekeli Geri Dönüşüm Fabrikası'nda akşam saatlerine doğru yangın​ çıktı. Alevlerin kısa sürede her yeri kapladığı yangında, gökyüzünü kara dumanlar kapladı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı haberde; bölgeye çok sayıda itfaiye ekibinin sevk edildiği bildirildi. Alevlere iş makinesi ve tankerlerle müdahale devam ederken, çevre ilçelerden de takviye ekipler istendiği öğrenildi. 

DUMANLAR İZMİR'DEN DE GÖRÜNDÜ

Yangına havadan da müdahale edebilmek için yangın söndürme uçağının da havalandığı bildirildi. Gökyüzünü kaplayan siyah dumanlar şehir merkezinden ve İzmir'den de görünürken, ekiplerin yangınla mücadelesi aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Son dakika Manisa'da geri dönüşüm tesisinde büyük yangın: Gökyüzünü kara dumanlar kapladı

YANGINDA 5,5 SAAT GERİDE KALDI

Yaklaşık 5,5 saatlik sürenin geride kaldığı yangında itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları sürüyor. Gün içerisinde Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ile beraber İzmir Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 3 helikopter ve 5 arazöz ve İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleriyle müdahale edildi.

Son dakika Manisa'da geri dönüşüm tesisinde büyük yangın: Gökyüzünü kara dumanlar kapladı

Akşam saatlerinde helikopterlerin geri çekilmesiyle karadan itfaiye ekipleri ve iş makinalarıyla müdahale devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı 52 ekip ve 92 personelle süren çalışmalar havadan görüntülendi.

Yangın halen devam ederken yükselen dumanların etkisinin azaldığı görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...