Tgrt Haber

Su ararken petrol buldu! Manisa'da heyecanlandıran gelişme 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TRT Haber
10 Ocak 2023 01:55 - Güncelleme : 10 Ocak 2023 02:13
Su ararken petrol buldu! Manisa'da heyecanlandıran gelişme 

Manisa'da üzüm bağı için su arayan bir çiftçi, yapılan sondaj çalışmaları sonucu ham petrola benzeyen siyah sıvı ile karşılaştı. Bulduğu sıvının pertol olduğunu düşünen çiftçi, "Su ile karşılaşsak aslında daha mutlu olurduk" dedi. Kuyudan çıkan akışkan madde uzmanlar tarafından incelenecek. 

Manisa'nın Salihli​ ilçesi bir kez daha 'petrol bulundu' haberleriyle gündeme geldi. geçtiğimiz yıl yine su aramak için sondaj​ yapan çiftçiler bu sene de aynı durumla karşılaştı. Üzüm bağlarının sulamak için su arayan yapan çiftçiler, sondaj çalışmaları sırasında siyah akışkan bir maddeyle karşılaştı. 

TUTUŞTURUNCA ALEV ALDI

TRT Haber'de aktarılan bilgiye göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Salihli'de çalışmalar sürerken, geçen yıl petrol​ benzeri siyah sıvının çıktığı yerden yine benzer bir ihbar geldi.

Zeytinlikte üzüm bağı için su arayan bir çiftçi​, sondaj sırasında ham petrole benzeyen siyah sıvı ile karşılaştı. 208 metreden çıkan sıvıdan emin olmak isteyen çiftçinin tutuşturduğu sıvı alev aldı, zeytin ağaçlarını tutuşturdu.

Kuyudan çıkan siyah sıvıdan incelenmek üzere numune alınacağı bildirildi.

 

Kaynak: TRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...