Tgrt Haber

Manisa'da yangın: Tarlada çıktı ormana sıçradı, alevler 3 koldan hızla ilerliyor

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Temmuz 2022 18:30 - Güncelleme : 19 Temmuz 2022 18:47

Manisa'nın Gördes ilçesinde orman yangını çıktı. Yangının buğday tarlasında başladığı ve rüzgarın etkisiyle büyüyerek geniş bir alana yayıldığı öğrenildi. Alevler 3 ayrı parçadan ilerlemeye devam ederken yüzlerce kişiden oluşan ekipler bir yandan alevlerle bir yandan da kuvvetli rüzgarla mücadele ediyor.

Manisa​'nın Gördes ilçesinde buğday tarlasından sıçrayan alevler sonrası başlayan orman yangını​ 3 ayrı parçadan ilerlemeye devam ederken yüzlerce kişiden oluşan ekipler bir yandan alevlerle bir yandan da kuvvetli rüzgarla mücadele ediyor.

Manisa'da yangın: Tarlada çıktı ormana sıçradı, alevler 3 koldan hızla ilerliyor

İzmir​ ve Antalya​ Orman Bölge Müdürlüklerine ait 8 yangın söndürme uçağı 9 helikopter, 49 arazöz, 7 su tankeri, 6 dozer 5 yer ekibi ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda itfaiye aracıyla kontrol atına alma çalışmaları devam ediyor.

Manisa'da yangın: Tarlada çıktı ormana sıçradı, alevler 3 koldan hızla ilerliyor

3 AYRI KOLDAN HIZLA İLERLİYOR

Bazı itfaiye araçlarının köylere yakın noktalarda müdahale için hazır bekletildikleri öğrenilirken, yangının rüzgarın etkisiyle 3 ayrı noktadan hızla devam ettiği ve yaklaşık 12 kilometre mesafedeki Kayacık Mahallesine doğru ilerlediği öğrenildi. Ekiplerin yanı sıra söndürme çalışmalarına vatandaşlar da katılarak destek veriyor.

Manisa'da yangın: Tarlada çıktı ormana sıçradı, alevler 3 koldan hızla ilerliyor

YANGIN BUĞDAY TARLASINDA ÇIKTI

Orman yangınının, bir buğday tarlasında başladığı ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçramasıyla büyüdüğü öğrenildi.

Yangınla ilgili Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Gördes'imize bağlı Karayağcı Mahallemizde bulunan bir buğday tarlasından çıktığı tahmin edilen yangın ne yazık ki rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçramış durumda. Gördes Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz yangına anında müdahale ederken; çevre illerden de takviye birlikler ve araçlar yangına müdahalede bulunuyor. Belediyemize bağlı ekiplerimize yangına müdahale konusunda gerekli tüm talimatları verdik. Ayrıca helikopter ve uçaklarla da müdahale başladı. Devletimiz tüm imkanlarıyla yangına müdahalede bulunuyor. Temennimiz yangının en kısa sürede kontrol altına alınması. Tüm ekiplerimize Rabbim'den kolaylıklar diliyorum."

Manisa'da yangın: Tarlada çıktı ormana sıçradı, alevler 3 koldan hızla ilerliyor

HAYVANLAR KURTARILDI

Karayağcı Mahallesi'nde meydana gelen yangında 10 hayvan damından 380 civarı küçükbaş, 80 civarı büyükbaş hayvanın da tahliyesi jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Ekipler 3 ayrı noktada devam eden yangına odaklanırken 2 ayrı noktada yangının hızının azaldığı ve ekiplerin çalışmalarını devam ettirdiği öğrenildi.

İHA'NIN GÖZÜNDEN ALEVLERLE MÜCADELE

Öte yandan insansız hava aracından da yangın söndürme çalışmaları anlık olarak takip ediliyor. İHA, yangın söndürme helikopterlerini ve uçaklarını daha yüksek irtifadan görüntüledi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...