Tgrt Haber

Manisa’daki orman yangını kontrol altında

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Temmuz 2022 09:46 - Güncelleme : 20 Temmuz 2022 09:51
Manisa’daki orman yangını kontrol altında

Manisa’da dün öğlen saatlerinde başlayan yangın yaklaşık 17 saat sonra kontrol altına alındı. Gece görüşlü helikopterlerin de müdahale ettiği yangında ekiplerin soğutma çalışması ise sürüyor.

Manisa’nın Gördes ilçesindeki bir buğday tarlasında çıkan anız yangını rüzgarında etkisi ile ormanlık alana sıçradı. Ekiplerin dört koldan söndürme çalışmasında bulunduğu yangın​ sabahın ilk saatleriyle birlikte kontrol altına alındı.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER DE KULLANILDI

3 ayrı noktada devam eden ve kuvvetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınmakta zorluk çekilen yangına gece boyunca ayrıca gece görüşlü helikopterle de müdahale edildi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yaklaşık 17 saat sonra tamamen kontrol altına alınan bölgede ekipler soğutma çalışmalarına devam ederken ne kadarlık bir alanın zarar gördüğü henüz tespit edilemedi.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yangına, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 10 helikopter, 8 yangın söndürme uçağı, 1 nakliye ikmal uçağı, 49 arazöz, 7 su ikmal aracı, 6 dozer, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 26 itfaiye aracı, 6 MASKİ aracı, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi dozerleri bölgede çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Manisa’daki orman yangını kontrol altında

Manisa’daki orman yangını kontrol altında

Manisa’daki orman yangını kontrol altında

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...