Tgrt Haber

Mansur Yavaş'tan Özel Halk Otobüsü resti: Ya bize satın ya da...

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
23 Eylül 2023 13:12 - Güncelleme : 23 Eylül 2023 13:24
Mansur Yavaş'tan Özel Halk Otobüsü resti: Ya bize satın ya da...

Ankara'da günlerdir konuşulan Özel Halk Otobüsü krizi git gide büyürken, Ankara Büyükşehir Belediyesi de ücretsiz yolcu taşımayan 9 otobüsü parka çekti. ABB Başkanı Mansur Yavaş da, "Tamamını bize satın ve gidin" ifadelerini kullanarak resti çekti.

Ankara​'da ulaşım krizi git gide büyüyor. Başkent'te Özel Halk Otobüslerinde, şehit-gazi yakınları ve basın mensupları dışındaki 22 grubu kapsayan ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini taşımama kararı alındı. Kararın ardından şoförler 65 yaş üstü bireylerin de arasında bulunduğu bazı ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini tam kart kullanmaları ya da nakit ödeme yapmalarını istedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise, durumun mevzuata aykırı olduğunu açıkladı. Yolcu almayan 9 özel halk otobüsü parka çekildi. 

PAZARTESİ KONTAK KAPATIYORLAR

TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, “Çözüm bulunamaması halinde 25 Eylül pazartesi günü sabahı esnaflarımız çalışmama kararı aldı” açıklamasında bulunarak kontak kapatacaklarını duyurdu.

Mansur Yavaş'tan Özel Halk Otobüsü resti: Ya bize satın ya da...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş​, önceki gün yaptığı açıklamada 65 yaş üstü yolcuları ücretsiz taşımayan özel halk otobüslerinin trafikten men edileceğini duyurmuştu. Yavaş'tan yeni bir açıklama daha geldi.

"KENDİLERİNE GEREKLİ CEZAİ İŞLEMLERİ UYGULADIK"

Yavaş, özel halk otobüslerinin kanuna aykırı davrandığını belirterek, “Özel Halk Otobüsleri 15 Ekim'de ücretsiz ve 65 yaş üzeri vatandaşlara hizmet etmeyecekleri belirtmişlerdi. Şimdi bu tarihi ileri çektiler. Oysa halk otobüslerinden gelen şikayetler o kadar çok ki. Yazları akaryakıtları gidecek diye klimaları açmazlar, istedikleri durakta durur, istemedikleri durakta durmazlar. Bazen yolcu az diye sefere çıkmazlar. Kendilerine gerekli cezai işlemleri uyguladık” şeklinde konuştu.

"TAMAMINI BİZE SATIN GİDİN"

Yavaş, özel halk otobüslerinin kanun gereği taşıması gereken yolcuları taşımadığını ifade ederek, “Ya kanuna ve yapılan sözleşmeye uyacaksınız ya da otobüslerin tamamını bize satın gidin başka iş yapın. Bu halka zülüm etmenin kimsenin hakkı yok” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...