Tgrt Haber

Mantardan zehirlenmeler arttı! Ordu, Zonguldak, İstanbul ve Samsun’dan sonra bu sefer Düzce’den acı haber geldi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Kasım 2022 13:09 - Güncelleme : 07 Kasım 2022 13:35
Mantardan zehirlenmeler arttı! Ordu, Zonguldak, İstanbul ve Samsun’dan sonra bu sefer Düzce’den acı haber geldi

Mantar toplama dönemi başladı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen zehirlenme vakaları mantar toplanmasının başlaması ile birlikte arttı. Buna son örnek ise Düzce. Aynı aileden 3 kişi ormanda topladıkları mantarı yedikten sonra zehirlendi. Yaşanan olayda 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişinin ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Sonbahar aylarından doğadan toplanan mantarlar ocaklara ateş düşürdü. Özellikle doğada yetişen mantarları iyi tanımayan kişiler topladıkları  mantarları yemesi sonucunda zehirlendi. Son 28 günde 7 ilde mantardan zehirlenen 47 kişiden 3'ü hayatını kaybederken Karadeniz​ illerinden gelen zehirlenme haberleri yurdun dört bir noktasına sıçradı.

ZONGULDAK’TA ANNE HAYATINI KAYBETTİ

Zonguldak​'ın Alaplı​ ilçesinde yedikleri mantardan zehirlenen anne yaşamını yitirdi, kızı yoğun bakımda tedavi altına alındı. Dün Ordu’da yedikleri mantardan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 6 kişinin tedavi altına alındı. Bu sabah ise Samsun’da yediği mantardan zehirlenen 69 yaşındaki Emel G. hastanelik oldu.

İSTANBUL’A SIÇRADI

İstanbul'da, ormanlık alanda topladığı mantarları yiyen Yusuf Yıldız, zehirlenerek hayatını kaybetti. Yusuf Yıldız'ın eşi Feriza Yıldız'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

DÜZCE’DE CAN KAYBI

Düzce’de Yusuf Yavuz, eşi Emine Yavuz ve gelini Tuğba Yavuz ile hafta sonu ormandan topladıkları mantarlardan yemek yaparak yedi. Aileden haber alamayan yakınları eve gittiklerinde 3 kişiyi baygın halde buldu. Hastaneye kaldırılan vatandaşlardan Yusuf Yavuz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Eşi Emine Yavuz ve gelini Tuğba Yavuz’un ise yoğun bakımda tedavileri devam ediyor.

Mantardan zehirlenmeler arttı! Ordu, Zonguldak, İstanbul ve Samsun’dan sonra bu sefer Düzce’den acı haber geldi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...