Tgrt Haber

Maratonda kazananlar belli olmaya başladı

13 Kasım 2016 11:41
Maratonda kazananlar belli olmaya başladı

Vodafone 38. İstanbul Maratonu erkekler etabını 2 saat 13 dakika 19 saniyelik derecesiyle Kenya asıllı Azeri atlet Evans Kiplagat kazandı.

Vodafone 38. İstanbul Maratonu koşuldu. Maraton bu yıl "15 Temmuz şehitleri” anısına düzenlendi.

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maratonun startını, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin gerisinden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş birlikte verdi.

MARATONUN KAZANLARI

Maratonda kazananlar belli olmaya başladı

Maratonun erkekler etabını 2 saat 13 dakika 28 saniyelik derecesiyle Kenya asıllı Azeri atlet Evans Kiplagat, kadınlar etabınıysa 2 saat 28 dakika 24 saniyelik derecesiyle Agnes Jeruto Barsosio kazandı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN AİLELERİ DEV BAYRAK AÇTI

Maratonda kazananlar belli olmaya başladı

Bu yıl, "Kahramanlar Koşusu" adı altında düzenlenen halk koşusuna katılım yine yoğundu.

Maratona katılan 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gaziler, 93 metre uzunluğunda dev bir bayrakla yürüdü.

HALK KOŞUSU YİNE İLGİNÇ ANLARA SAHNE OLDU

Halk koşusu, bu yıl da ilginç anlara sahne oldu. 83 yaşındaki Hüseyin Yılmaz Özen ve 80 yaşındaki Hatice Şahin, performanslarıyla gençlere taş çıkardı. Köprüde evlilik teklif eden de vardı gelinlik ve damatlıkla koşan da; halk oyunları oynayan da vardı, top sektiren de.

Maratonda kazananlar belli olmaya başladı

KOŞU BOYUNCA TOP SEKTİRDİ

Her yıl olduğu maratona bu yıl da topuyla katılan ve koşu boyunca top sektiren Şasu lakaplı İbrahim Dindiren ise, “Ben köprüde 95’den beri toplu koşuyorum. Bu bende bir ideoloji, bir gelenek oldu. Çünkü beni artık ekranlarda bekleyen var. Onlar için ve beni sevenler için buradayım, süper bir duygu. Hava açık, trafik yok. Kalabalıkta bu topu sürmek çok zor. Benim rekorum 50 bin. Dünya top sektirme şampiyonuyum” diye konuştu.

KÖPRÜNÜN ORTASINDA ÇİĞ KÖFTE YOĞURAN GENÇLER İLGİ ODAĞI OLDU

Köprünün ortasında çiğ köfte yoğuran bir grup genç ise vatandaşların ilgi odağı oldu. Gençlerden Mustafa Özder, “Etkinlik çok güzel. Her yıl takip ediyorum. Bu yıl bir değişiklik yapalım dedik. Hem sayıda katkımız olsun hem de takılalım böyle dedik. Seneye de katılacağız inşallah. Herkesten bir farkımız olsun dedik. Böyle bir şey yapmaya karar verdik. Çıktık geldik. Özel bir gün bugün. Özel bir güne özel bir anı olsun istedik. Çiğ köfte yapmaya karar verdik. Malzemelerimizi aldık geldik, burada yoğurmaya başladık. İnşallah bitireceğiz, umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ORGAN NAKLİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN KOŞUYA KATILDILAR

Organ nakline dikkat çekmek için koşuya katıldıklarını belirten Organ Nakli Koordinatörü Derneği Başkanı Yavuz Selim Çınar, “Biz Organ Nakli Koordinatörü Derneği olarak ’izin verin hayat verin’ sloganıyla bugün buradayız. Organ nakli olmuş aramızda bugün 20’ye yakın arkadaşımız var. Hepsi kadavradan organ nakli. Organ bağışı sayesinde hayata tutunmuş arkadaşlar. Bunun sayesinde bugün koşuda bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

4 yıl önce böbrek nakli olduğunu söyleyen Mehmet Şahin ise, “ 2012 yılında kadavradan böbrek nakli oldum. Yaklaşık 4 yıl diyaliz sürecinden sonra nakil olarak sağlığıma kavuştum. Bugün de burada koşuya katılarak organ bağışı konusunda insanların duyarlılığını arttırmak için buradayız. Teşekkür ediyorum. İnsanlarımıza ’İzin verin hayat verin’ diyoruz” diye konuştu.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...