Tgrt Haber

Son dakika! Mardin’de freni patlayan tır kalabalığa daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA / AA
20 Ağustos 2022 19:15 - Güncelleme : 21 Ağustos 2022 01:10

Son dakika haberi: Türkiye Gaziantep'te meydana gelen katliam gibi kazanın acısını yaşarken, bir başka facia da Mardin'de yaşandı. Derik ilçesi Üçyol mevkiinde freni patlayan tır ilk önce 2 araca çarpıp takla attı, daha sonra kalabalığa daldı. Meydana gelen zincirleme trafik kazasında çok sayıda ölü ve yaralının olduğu öğrenildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kaza hakkında soruşturma başlatıldığını duyururken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Mardin'e gitti. Gece yarısı olay yerinde yaptığı açıklamada son bilançoyu paylaşan Bakan Soylu, 2 şoförün gözaltına alındığını söyledi. İşte Mardin'deki feci kazada son durum...

Gaziantep'te meydana gelen feci trafik kazasının ardından benzer bir facia da Mardin​'de meydana geldi. Derik​ ilçesinde akşam saatlerine doğru kaza yapan araçlara müdahale eden vatandaşlara tır​ çarptı.

FRENİ PATLAYAN TIR KALABALIĞA DALDI

3 aracın karıştığı trafik kazası​ sonrası olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Bu sırada yaralı vatandaşlara ilk müdahale yapılırken, Mardin-Derik kara yolundan hızla gelen bir tır kalabalığa daldı. Freni patladığı belirtilen tır, pek çok vatandaşı ezdikten sonra kıraathaneye çarparak durdu.

Kameralara da yansıyan feci kazanın ardından ortalık adeta savaş alanına döndü. Bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri takviye olarak yönlendirildi.

Son dakika! Mardin’de freni patlayan tır kalabalığa daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

KAZADA ÖLENLERİN İSİMLERİ

Mardin'deki kazada hayatını kaybeden 20 kişiden 13'ünün kimliği tespit edildi. Buna göre ölenlerin isimlerinin; Hatip Denk, Baran Açan, İsa Ayebe (1980 doğumlu - İşçi), Baver Babur, İbrahim Halil Hays, Bessi Bağlayan, İnan Berk, İrfan Aktaş, Kemal Dağ, Necla Önen, Sıtti Abıl, Ünal Ekinci ve Mülkiye Aca.

Son dakika! Mardin’de freni patlayan tır kalabalığa daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

BAKAN SOYLU: 2 ŞOFÖR GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla gittiği Mardin'de gece yarısı açıklamalarda bulundu. Kazaya ilişkin açıklama yapan Bakan Soylu, "2 şoför gözaltında. Soruşturma devam ediyor. Kazada ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi" diye konuştu.

BİR POLİSİMİZ ŞEHİT

Kazada hayatını kaybedenler arasında bir polis memurunun da olduğu açıklandı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Mardin-Derik İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği kadrosunda görevli polis memuru Yahya Ergin, 20 Ağustos Cumartesi günü ölümlü trafik kazasına müdahale esnasında vatandaşları uzaklaştırırken, freni patlayan kamyonun vatandaşların ve görevli personelin bulunduğu alana girmesi sonucu şehit olmuştur. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize baş sağlığı ve sabırlar dileriz."

https://twitter.com/EmniyetGM/status/1561098293429432321

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mardin'deki kazanın bilançosuna ilişkin son durumu şu sözlerle paylaştı:

"Mardin Derik'te bir tırın kalabalığın arasına girmesi ile meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 19’a yükseldi. 6’sının durumu ağır olmak üzere yaralı sayısı 26’dır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavisi süren hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor; yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Yaralıların tedavisi için tüm imkânlar seferber edildi. Dileğimiz, Gaziantep ve Mardin’deki trafik kazaları sebebiyle yeni acı yaşamamak. Milletçe üzgünüz.

<h3>BAKAN SOYLU AÇIKLADI: BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR</h3><p>İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'de meydana gelen kazaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kazada 10 kişinin can verdiğini belirten Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:</p>
" />
<h3>BAKAN KOCA'DAN PAYLAŞIM</h3><p>Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mardin'deki kazanın bilançosuna ilişkin son durumu şu sözlerle paylaştı:</p>
<h3>MARDİN'DEKİ KAZAYA SORUŞTURMA</h3><p>Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mardin'de meydana gelen kaza hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.</p>

MARDİN'DEKİ KAZAYA SORUŞTURMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mardin'de meydana gelen kaza hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bozdağ paylaşımında, "Mardin Derik İlçesinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet,ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adlî tahkikat başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/bybekirbozdag/status/1561049050807500800

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda ölü ve yaralının olduğu kaza sonrası taziye mesajı paylaştı. Erdoğan sosyal medya hesabındaki paylaşımında "Gaziantep’in ardından Mardin’in Derik ilçesinden de maalesef elim bir kaza haberi aldık. Ciğerimizi yakan kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bir kez daha başımız sağ olsun."

Kaynak: TGRT Haber / İHA / AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gececi20 Ağustos 2022 21:18

Alın ışte bir kaza daha ölü VE yaralı kardeşlerimiz var hayatını kaybedenlere Allah Rahmet yaralilara acil şifalar bir önlem alınması şart oldu artık dikkatsizlik mi yoksa ne aşırı hızın kontrolünü kaybetmesimi ne ne artik

Sonraki Haber Yükleniyor...