Tgrt Haber

Mardin'de Kürtçe yaya geçidindeki yazılar silindi

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Tgrthaber.com
31 Temmuz 2024 10:23 - Güncelleme : 31 Temmuz 2024 13:46
Mardin'de Kürtçe yaya geçidindeki yazılar silindi

Mardin’in birçok noktasındaki Kürtçe yazılan “Pêşî Peya/Önce Yaya” uyarıları silindi. O anlar vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Mardin​ Dargeçit'te kaydedilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. İlçenin birçok noktasında “Pêşî Peya/Önce Yaya” yazıları, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından silinmeye başlandı. 

Polislerin de zırhlı araçlarla beklediği olay anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Mardin'de Kürtçe yaya geçidi polis tarafından silindi - 1. Resim

DİYARBAKIR​'DA VALİLİĞİN SİLDİĞİ KÜRTÇE UYARILARI BELEDİYE YENİDEN YAZDI 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Elazığ Caddesi’nde sürücülere yönelik yazılan “Pêşî Peya (Önce Yaya)” ve "Hedi (Yavaş)" Kürtçe uyarı yazıları da silinmişti. 

Yazıların silinmesinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen ekipler, boyanan Kürtçe uyarıları yeniden yazdı.

Kaynak: Tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...