Tgrt Haber

Son dakika! Mardin ve Gaziantep'te facia saçan şoförler tutuklandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Ağustos 2022 19:25 - Güncelleme : 21 Ağustos 2022 22:27
Son dakika! Mardin ve Gaziantep'te facia saçan şoförler tutuklandı

Son dakika haberi: Mardin'e bağlı Derik ilçesinde dün meydana gelen iki ayrı kazaya neden olan 2 tır şoförünün de tutuklandığı aktarıldı. Bu gelişmeden sonra Gaziantep'teki kazaya neden olan otobüsün şoförünün de tutuklandığı bildirildi.

Türkiye dün Gaziantep​ ve Mardin’den gelen iki benzer kaza​ haberiyle gözyaşına boğuldu. İki şehirde de kaza yapan araçlara yardıma gidenler faciayı yaşadılar. Mardin’deki kazada 20, Gaziantep’teki kazada 15 kişi hayatını kaybetti.

Mardin​'in Derik ilçesinde meydana gelen kazada, akaryakıt istasyonu yakınında freni boşalan TIR​, önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. Kazazedelere yardım eden görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara da arkadan gelen başka bir TIR çarptı.

20 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi de yaralandı. Kazada müdahale için olay yerine gelen Derik ilçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği kadrosunda görevli polis memuru Yahya Ergin de şehit oldu.

Son dakika! Mardin ve Gaziantep'te facia saçan şoförler tutuklandı

TIR ŞOFÖRLERİ TUTUKLANDI

Mardin'deki kazayla ilgili soruşturma kapsamında gözlatına alınan iki tır şoförü de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GAZİANTEP'TEKİ KAZADA OTOBÜS​ ŞOFÖRÜNÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Gaziantep'te meydana gelen ve İhlas Haber Ajansı muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'in de aralarında bulunduğu 15 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin de yaralandığı faciaya ilişkin yürütülen soruşturma da devam ediyor.

"ÇOK PİŞMANIM"

Kazada yaralanan ve Nizip Devlet Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan otobüs şoförü Abdulkadir Memiş ise gözaltına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgusu süren Memiş, seyir sırasında 400-500 metre mesafede emniyet şeridindeki ekipleri gördüğünü belirterek, "Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi. Daha sonra sürüklenmeye başladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kazaya neden olduğum için çok pişmanım" dediği öğrenildi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ DE TUTUKLANDI

Kazadan sonra gözaltına alınan ve ifadesinde bir anda aracın kontrolünü kaybettiğini, kazaya neden olduğu için çok pişman olduğunu söyleyen otobüs şoförü Abdulkadir Memiş'in tutuklandığı bildirildi.  

Son dakika! Mardin ve Gaziantep'te facia saçan şoförler tutuklandı
Gaziantep'teki felakete neden olan otobüs şoförü Abdülkadir M.

BAKAN SOYLU: EKSİK GÖRÜRSEK BEDELİNİ ÖDETİRİZ

Gçetiğimiz saatlerde soruşturmaya dair açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazaların ardınan bölgeye intikal ettiklerini belirti. Soylu, "Kaza kurbanlarımız ailelerini yalnız bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Mardin'de de kaza olan yolda bir eğim olduğunu söyleyen Bakan Soylu, "Vatandaşlarımızın Mardin'deki çevre yolu talebine cevap vereceğiz. Ulaştırma Bakanlığımız buraya gelecek ve bunu hemen hayata geçirmeye çalışacak" dedi.

Kazada üçüncü bir TIR'ın varlığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu açıklayan Soylu, Soruşturmalar, aracın teknik özelliklerinden yolun duruma kadar çok yönlü olarak devam ediyor. Tek bir eksik bile görsek bedelini ödetiriz" dedi.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...