Tgrt Haber

Marmaris'te tekne turu kabusa döndü! Alevler yükseldi, çoluk çocuk atladılar

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Temmuz 2024 18:38 - Güncelleme : 14 Temmuz 2024 23:37

Marmaris'te tatilcilerin tercih ettiği mavi tur teknesi Yunanistan açıklarında yanmaya başladı. Korku dolu anlar yaşayan yolcular denize atladı. O anlar saniye saniye kaydedildi.

Muğla Marmaris​ ile Yunanistan​ açıklarında ahşap bir gezi teknesinde yangın​ çıktı. Kısa sürede tüm tekneyi saran alevlerden yolcular ve mürettebat denize atlayarak kurtulurken, adeta can pazarı yaşandı. Başka teknelerle mavi tura katılan pek çok kişi feci yangın karşısında panik yaşadı ve gözyaşlarına hakim olmadı.

Marmaris'te tekne turu kabusa döndü! Alevler yükseldi, çoluk çocuk atladılar - 1. Resim

102 KİŞİ DEHŞETİ YAŞADI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ahşap tur teknesinde çıkan yangında 14 kişi yaralandı. Tekneden 102 kişi tahliye edildi.

İçmeler Mahallesi Kızılbük mevkisi açıklarında "Eagle's" isimli günübirlik ahşap tur teknesinde yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik​ Komutanlığı ekipleri sevk edildi.

Çevredeki teknelerin de destek verdiği çalışmayla tahliye edilenler, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı iskelesine getirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Aksaz Deniz Üssü'nden bölgeye sevk edilen yangın söndürme teknesinin de desteğiyle söndürme ve tahliye çalışmasını tamamladı.

Marmaris'te tekne turu kabusa döndü! Alevler yükseldi, çoluk çocuk atladılar - 2. Resim

102 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, yanan tekneden 102 kişinin tahliye edildiğini söyledi.

Ekiplerin yoğun mücadele verdiğini belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Tahliyesi yapılan 96 tatilci ve 6 mürettebatın Sahil Güvenlik Komutanlığında işlemleri devam ediyor. Yaralanan 14 kişinin 3'ünü tedbir amaçlı Muğla'ya sevk ettik, 11'i tedavilerinin ardından taburcu edildi. Sevk ettiğimiz yaralılarımızdan da inşallah güzel haberler alırız. Onlar denizdeydi, telefonlarını, cüzdanlarını, kıyafetlerini teknede bırakıp denize atladılar. Onların ihtiyaçlarını hızlı şekilde karşıladık. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'mıza ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'mıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum."

Marmaris'te tekne turu kabusa döndü! Alevler yükseldi, çoluk çocuk atladılar - 3. Resim

DENİZDEKİLERİ KURTARAN KAPTAN O ANLARI ANLATTI

Yanan tekneden denize atlayan 36 kişiyi kurtaran dalış teknesi kaptanı Mustafa Tuncer Uysal o anları anlattı.

Yangının kendilerine sıçrama tehlikesi olduğunu ve bu yüzden çok yanan tekneye çok fazla yaşamadıklarını ancak denize atlayan insanları kurtarmayı başardıklarını belirten Uysal, "Tekne demir halindeydi, demir üzerinde duruyordu. Haliyle bir tarafı karaya çok yakın olduğu için mecbur rüzgar altından yaklaştık. Çok fazla yaklaşamadık çünkü alevler ve dumanlar bizi de çok etkilemeye başladı. Yangının bize sıçrama tehlikesi vardı. Bu nedenle ben de personele yangın hortumlarını çıkarttırıp tekneyi ıslatmalarını söyledim. Bu arada can yeleklerini ve simitlerini çıkarttırdım. Alabildiğimizi aldıktan sonra tekrar ikinci bir manevra ile teknenin baş tarafında doğru yöneldik. Oradan da insanları topladık. Sonrasında bölgeye yangın helikopteri geldi. Sahil Güvenlik ekipleri de derhal uzaklaşmamızı ve bölgenin tehlikeli olduğunu söyledi. O arada zaten patlama sesleri de geliyordu. Biz de emniyetli bir bölgeye çekildikten sonra sayıma başladık. Kurtardığımız kazazedelerin önce sayısını sonra da isim listesi yaparak Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdik. En sonunda da talimatlara uyarak ekiplere kurtardığımız kazazedelerin hepsini teslim ettik" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...