Tgrt Haber

Mart ayında kar fırtınası: Yollar kapandı, ekipler alarma geçti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com.tr
06 Mart 2024 09:55 - Güncelleme : 06 Mart 2024 10:05

Şubat ayında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine rağmen mart ayının gelmesiyle Erciyes Dağı'nda kar fırtınası etkili oldu. Yağışıyla beraber kar kalınlığı 110 santime ulaştı.

Türkiye​ genelinde hava sıcaklıkları​ küresel ısınmanın etkisiyle mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Ocak ayı itibariyle kar yağışı​ bekleyen vatandaşlar, büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Birçok bölgede hava sıcaklığı 20 dereceyi aştı. Adeta bahardan kalma günler yaşandı. Mart ayıyla birlikte hava sıcaklıklar büyük bir oranda düştü ve yağışlar başladı.

Mart ayında kar fırtınası: Yollar kapandı, ekipler alarma geçti - 1. Resim

GECE KAR FIRTINASI VURDU

Türkiye'nin en büyük kayak merkezlerinden biri olan ve dünyanın her tarafından bolca turistin uğrak noktası olan Erciyes Dağı'nda dün gece saatlerinde kar fırtınası etkili oldu.

Mart ayında kar fırtınası: Yollar kapandı, ekipler alarma geçti - 2. Resim

EKİPLER ÇALIŞMA BAŞLATTI

Gece saatlerinden itibaren etkisini artıran karla beraber dağda kar kalınlığı 110 santime ulaştı. Belediye ekipleri de yolları açmak için çalışma başlattı.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...