Tgrt Haber

İçişleri Bakanı Soylu'nun eski yardımcısı Muhterem İnce AYM'nin yeni üyesi seçildi

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber TV
06 Ekim 2022 11:05 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 11:10
İçişleri Bakanı Soylu'nun eski yardımcısı Muhterem İnce AYM'nin yeni üyesi seçildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Anayasa Mahkemesi’ne yeni üye seçimi yapıldı. Milletvekilleri Ali Osman Güçlü, Muhterem İnce ve Nükrettin Parlak için oy kullandı. Üçüncü turun sonunda üyeliğe Eski İçişleri Bakan Yardımcısı Sayıştay Üyesi Muhterem İnce seçildi. Gizli oylamaya CHP ve HDP katılmadı.

Anayasa Mahkemesi​ üyeliğine eski İçişleri Bakan Yardımcısı Sayıştay​ üyesi Muhterem ince seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki oylama gizli yapıldı. Genel Kurulda, Anayasa Mahkemesi’nde boşalacak bir üyelik için gizli oylama yapıldı. Yapılan gizli oylamaya CHP ve HDP katılmadı.

Oylama Ali Osman Güçlü, Muhterem İnce ve Nükrettin Parlak arasında yapıldı. İlk oylamada adaylardan hiçbiri üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu olan 400 oyu alamadı. İkinci tur oylama yapıldı.

YENİ AYM ÜYESİ MUHTEREM İNCE OLDU

İkinci tur oylamada da üye tam sayısının salt çoğunluğunun sağlanamadı. Üçüncü tur oylamaya gidildi. En çok oyu alan adaylardan Muhterem İnce ve Nükrettin Parlak arasından oylama yapıldı. Ve son turda 302 milletvekili el kaldırdı. Muhterem İnce’ye 282 evet oyu verildi. Böylece Muhterem İnce, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

İNCE’DEN ÜYELİK SONRASI MESAJ

Oylama sonrası İnce, sosyal medya hesabından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildiğini duyurdu. İnce, paylaşımında “Rabbim, hukuk ve adalet yolculuğunda bu güvene layık olmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

"Sayıştay’da teşrik-i mesaide bulunduğumuz kıymetli Sayıştay üyeleri ve gazi meclisimizdeki saygıdeğer milletvekillerinin büyük teveccühleri ile anayasa mahkemesi üyesi olarak seçilmiş bulunuyorum. Rabbim, hukuk ve adalet yolculuğunda bu güvene layık olmayı nasip etsin."

https://twitter.com/muhteremince/status/1577732158596288525

BAKAN SOYLU’DAN ESKİ YARDIMCISINA TEBRİK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da eski yardımcısı Muhterem İnce'yi sosyal medya hesabından tebrik etti. Soylu, "Anayasa Mahkemesi Üyeliğinin kendisine, ülkemize ve Milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Soylu, tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı;

"Kıymetli çalışma arkadaşım ve kardeşim Sayın Muhterem İnce Beyefendi'ye, Gazi Meclisi'mizde yapılan oylamayla seçildiği Anayasa Mahkemesi Üyeliği'nin kendisine, ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim muvaffak eylesin..."

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1577753582220320769

Kaynak: TGRT Haber TV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...