Tgrt Haber

Tatil bitti, vekiller mesaiye başlıyor: Sosyal medya yasası, EYT, KYK kredi borçları… 42 kanun teklifi Meclis’e geliyor

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
24 Eylül 2022 18:56 - Güncelleme : 24 Eylül 2022 19:17
Tatil bitti, vekiller mesaiye başlıyor: Sosyal medya yasası, EYT, KYK kredi borçları… 42 kanun teklifi Meclis’e geliyor

İki ay aranın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi 1 Ekim’de yeni yasama yılına başlıyor. Dezenformasyonla mücadele yasası olarak da bilinen ‘yeni sosyal medya düzenlemesi’, Meclis’in öncelikli gündem maddeleri arasında olacak. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), kredi borçlarının silinmesi gibi düzenlemeleri içeren 42 kanun teklifi de yeni yasama yılında ele alınacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2 aylık aranın ardından mesaiye başlıyor. Yeni Yasama Dönemi 1 Ekim​ Cumartesi saat 14:00’te başlayacak. Meclis’te gündem yoğun olacak. 42 kanun teklifinin yeni yasama yılında görüşülmesi bekleniyor.

ÖNCELİKLİ GÜNDEM SOSYAL MEDYA YASASI

Dezenformasyonla Mücadele Yasası olarak da bilinen ‘yeni sosyal medya düzenlemesi’ Meclis’in öncelikli gündem maddeleri arasında yer alacak.

KYK BORÇ FAİZİNİN SİLİNMESİ DE GÖRÜŞÜLECEK

AK Parti tarafından hazırlanan ve ekonomik düzenlemeleri içeren torba kanun teklifi de Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Teklifte, dar gelirlilerin borçlarını silen düzenleme de olacak. 6 milyon icra dosyasındaki yaklaşık 30 milyar lira devlet tarafından yüklenilecek. Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) borcu olan gençlerin, borçlarının faizlerini silinmesine yönelik düzenleme de yine Meclis’e gelecek.

Kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk ve "Hukuki Himaye Sigortası" gibi düzenlemeler içeren 7. Yargı Paketi de Meclis’e sunulacak.

EYT DÜZENLEMESİ YIL SONUNDA MECLİS'TE

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) yönelik düzenlemenin de yılsonuna doğru Meclis’e gelmesi bekleniyor. Vatandaşların alım gücünü ve üretimi arttırmayı öngören düzenlemelerin de ekonomiye ilişkin kanun teklifinin içinde yer alması planlanıyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...