Tgrt Haber

Mehmetçik DEAŞ'ın kapısını yıktı

22 Aralık 2016 11:39
Mehmetçik DEAŞ'ın kapısını yıktı

Türk silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte 120 gündür sürdürdüğü Fırat Kalkanı Operasyonu dün yeni bir safhaya girdi.

TSK’nın başlattığı harekâtta El-Bab/Halep yolunun kontrolü sağlandı. Eski hastane civarında yoğun çatışmalar yaşanırken ilerleyen saatlerde TSK büyük ölçüde bölgede kontrolü ele geçirdi.

BÜYÜK OPERASYON BAŞLADI

 
Öğlen saatlerinde ise TSK'dan "El-Bab'ın kurtarılması harekâtı başlamıştır" açıklaması geldi. Kısa bir süre sonra Mehmetçiğin desteklediği ÖSO, El-Bab'ın kuzeydoğusundan kasabanın mahallelerine girmeye başladı. DAEŞ'li teröristlerle göğüs göğüse çarpışan ÖSO'ya Mehmetçik de destek verdi. Yoğun çatışmalara TSK, Fırtına obüsleri ve topçu birlikleriyle karşılık verdi.
 
228 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
 
TSK'ya ait savaş uçakları da havadan DAEŞ mevzilerini yoğun bombardıman altına tuttu. Gün içinde DAEŞ'e ait 67 hedef, ağır silahlarla donatılmış 16 pikap, 4 bombalı araç imha edildi. 228 terörist öldürüldü.
 
PANİK HÂLİNDE ÇEKİLİYOR
 
Telsizlere yansıyan konuşmalara göre DAEŞ'li teröristlerin büyük panik içerisinde olduğu, Türk askerinin yoğun saldırıları sebebiyle yaralıları oldukları yerlerde bırakıp El-Bab'ın içerisine doğru kaçmaya çalıştıkları gözlendi. Askeri yetkililer, El-Bab'a hâkim konumdaki eski hastanenin bulunduğu tepenin alınmasından sonra terör örgütünün şehir üzerindeki hakimiyetinin sona ereceğini bildirdi. DAEŞ'in TSK'nın saldırılarına karşılık bomba yüklü araçlarla karşılık vermeye çalıştığı belirtildi.
 


 
SİVİLLERİ KALKAN YAPTILAR
 
Bu arada TSK ve ÖSO'dan büyük darbe yiyen terör örgütü DAEŞ'in sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak için kasabadan çıkışlarına izin vermediği öğrenildi.
 
El-Bab neden önemli?
 
Arapçada "kapı" anlamına gelen El-Bab, 2014 Ocak ayından beri terör örgütü DAEŞ'in işgali altında. DAEŞ'in, Suriye'deki merkezi Rakka'dan sonra ikinci önemli kalesi. Doğudaki Rakka ve Deyre'z-Zor arasında bağlantıyı sağlayan kasabanın nüfusunun önemli kısmını Sünni Araplar oluşturuyor. DAEŞ, kaybettiği Menbiç'teki güçlerini El-Bab'a taşıdı. Bölgedeki bir başka terör örgütü PYD/YPG ise ilan ettiği kantonları birleştirmek için burayı ele geçirmek istiyor. Özgür Suriye Ordusu'nun El-Bab'a girmesiyle YPG'nin kantonları birleştirme hayalleri suya düşecek.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...