Tgrt Haber

Mehmetçik inlerine girdi: Irak'ın kuzeyinde PKK'ya darbe

19 Kasım 2023 13:09 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 13:25

Irak'ın kuzeyindeki Pençe Yıldırım Operasyonu bölgesinde teröristlere ait bir mağarayı ele geçirildi. Çok sayıda odası olan mağarada tespit edilen yaşam malzemeleri kullanılamaz hâle getirildi.

Mehmetçik​ terör örgütü PKK'ya darbe vurmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Pençe Yıldırım Operasyonu bölgesinde teröristlerin kullandığı çok odalı bir mağaranın ele geçirildiğini duyurdu.

MSB: MAĞARA​ KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Teröristlerin inlerine girmeye devam ediyoruz. Daima asil milletimizin emrinde ve görevinin başında olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak​'ın kuzeyindeki Pençe Yıldırım Operasyonu bölgesinde gerçekleştirdiği arama-tarama faaliyetinde teröristlere ait bir mağarayı ele geçirdi. Çok sayıda odası olan mağarada tespit edilen yaşam malzemeleri kullanılamaz hâle getirildi." denildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1726171649903366191

Öte yandan Mehmetçik teröristlere göz açtırmıyor. Zeytin Dalı bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 4 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirildi.

AĞRI'DA 2 MAĞARADA ÇOK SAYIDA YAŞAM MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

Ağrı’da, PKK/KCK Terör Örgütünün barınma alanlarına yönelik yapılan operasyonda 2 mağara içinde çok sayıda malzeme ele geçirildi. Ağrı Valiliği İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince PKK/KCK Terör Örgütünün barınma alanlarına yönelik yapılan şehit Uzman Jandarma 6. kademe Çavuş Yılmaz Özden 2023-37 Operasyonu doğrultusunda tespit edilen 2 ayrı mağara içerisinde yapılan aramalarda, 27 adet dolu büyük mutfak tüpü, 12 adet dolu küçük tüp, 2 adet toplam 20 metre branda, 5 Adet beş litrelik boş bidon ele geçirildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...