Tgrt Haber

Mehmetçik sınırda göz açtırmıyor: 2 FETÖ’cü daha yakalandı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Kasım 2023 15:53 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 16:09
Mehmetçik sınırda göz açtırmıyor: 2 FETÖ’cü daha yakalandı

Mehmetçik, hudutta terör örgütü mensuplarına geçit vermiyor. Yunanistan'a kaçmaya çalışan 2 FETÖ üyesi daha kıskıvrak yakalandı.

Güvenlik güçleri sınır hattında teröristlere geçit vermiyor. Edirne​'de Yunanistan​'a kaçmaya çalışırken yakalanan 2 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi  gözaltına alındı.

2'Sİ DE TUTUKLANDI

Sahil Güvenlik​ ekipleri, Enez ilçesi yakınlarında 1. derece askeri yasak bölgede yaptıkları kontrollerde durumundan şüphelen en 2 kişiyi yakaladı. Yakalanan şahıslar kimlik tespiti yapılan şüphelilerin FETÖ üyesi, olduğunu tespit etmesi üzerine gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslar, ifadesinde yurt dışına kaçacaklarını itiraf etti. Z.T. ve M.T'nin jandarmadaki işlemleri tamamlanmasının ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan hudut kartalları; sınırların güvenliği için tel engeller, modüler beton duvarlar ve derin hendeklerden oluşan sınır fiziki güvenlik sistemlerinin yanı sıra son teknoloji ürünü sistemler kullanıyor. Kamera, termal kamera ve dronlar ile keşif ve gözetleme faaliyetlerine aralıksız devam eden Mehmetçikler, 15 Ağustos-10 Kasım 2023 tarihleri arasında hudutlardan geçmeye çalışan 200 teröristi yakaladı. Bunlardan 154’ünün FETÖ-PDY’ye, 40’ının PKK/KCK-PYD/YPG’ye, 5’inin DEAŞ’a ve 1’inin MLKP terör örgütüne mensup olduğu belirlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...