Tgrt Haber

Son dakika! Mehmetçik'ten PKK'ya 'Pençe' darbesi: 7 terörist öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber / İHA
27 Ağustos 2022 12:20 - Güncelleme : 27 Ağustos 2022 13:10
Son dakika! Mehmetçik'ten PKK'ya 'Pençe' darbesi: 7 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit bölgesinde 7 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Ayrıca Diyarbakır’da başlatılan Eren Abluka-34 narko terör operasyonları kapsamında çok sayıda roketatar fişeği ve yüklü miktarda kök kenevir ele geçirildi.

Terör örgütü PKK​'ya yönelik operasyonlar aralıksız devam ediyor. Bugün düzenlenen operasyonlarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken, örgütün finans kaynağına da darbe vuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit​ Operasyonu bölgesinde 7 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. MSB​'den yapılan açıklamada, "Terörü bitirmekte, milletimizi bu beladan kurtarmakta kararlıyız! Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 7 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi. En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar operasyonlarımız devam edecek" denildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1563456817308782592

PKK'NIN FİNANS KAYNAĞINA DARBE

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır’da başlatılan Eren Abluka-34 narko terör operasyonları kapsamında 195 ayrı noktada arazi arama tarama faaliyetlerin 19 adet roketatar sevk fişeği ve 16 milyon 513 bin kök kenevir ele geçirildi.

Son dakika! Mehmetçik'ten PKK'ya 'Pençe' darbesi: 7 terörist öldürüldü

İçişleri Bakanlığınca başlatılan Eren Abluka-34 narko terör operasyonlarının 16. gününde, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yalaza mahallesi kırsalında önceden tespit edilen 195 ayrı noktada Jandarma Komando Özel Operasyon​, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu timlerince arazi arama tarama faaliyeti gerçekleştirildi.

Faaliyetlerde, 19 adet roketatar sevk fişeği, 492 kilogram toz esrar, 43 kilogram kubar esrar ve 16 milyon 513 bin 340 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Kaynak: TGRT Haber / İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...