Tgrt Haber

Hakkında soruşturma başlatılan Merdan Yanardağ gözaltına alındı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Haziran 2023 15:18 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 15:25

Son dakika haberi: Bir televizyon kanalındaki programda PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü sözde lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Merdan Yanardağ gözaltına alındı.

Tele1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ​, dün canlı yayında terör örgütü PKK​'nın elebaşı terörist Abdullah Öcalan hakkında söyledikleri gündeme bomba gibi düştü. Öcalan'a övgüler dizen Yanardağ'a sosyal medyada tepkiler yükselirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçti.

Hakkında, bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle “Suçu ve Suçluyu Övme” ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak”suçlarından resen soruşturma başlatılan Yanardağ, gözaltına alındı.

ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Yanardağ, Öcalan'ın çok uzun süredir hapiste olduğunu belirterek, "Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor. Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yok. Kaldırılması lazım." diye akılalmaz ifadeler kullandı. Ayrıca, Öcalan'ın kitap okumaktan filozof olduğunu da söyleyerek övgüler dizdi.

RTÜK BAŞKANI: 'GEREKLİ İNCELEME BAŞLATILMIŞTIR'

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Twitter'dan yaptığı açıklama ile kanal hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin, paylaşımında "Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verdi.,

BAKAN YERLİKAYA'DAN TEPKİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yanardağ'ın ifadelerine sert tepki göstererek "PKK elebaşısı, eli kanlı bebek katili bir teröristtir. Terör ve teröristlerle mücadele etmeye azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

GÖZALTINA ALINDI

Gelen son dakika haberine göre Hakkında ‘terör örgütü propagandası yapma’ ile ‘suçu ve suçluyu övme’ suçlarından soruşturma başlatılan Merdan Yanardağ gözaltına alındı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...