Tgrt Haber

Merdan Yanardağ hakim karşısına çıktı: 8 yıl 2 aya kadar hapsi isteniyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Temmuz 2023 19:08 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 19:11
Merdan Yanardağ hakim karşısına çıktı: 8 yıl 2 aya kadar hapsi isteniyor

"Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklu bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Yanardağ'ın 8 yıl 2 aya kadar hapsi istendi.

PKK​ terör örgütü lideri Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamaları nedeniyle tutuklu bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ​, bir gazetedeki yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'a hakaret suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Yanardağ'ın 8 yıl 2 aya kadar hapsi istendi.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanığın 10 Nisan 2022 ile 29 Mayıs 2022 tarihleri arasında bir gazetede ve gazetenin internet sitesinde 7 bölüm halinde yayınlanan ‘faşizm ve İslami faşizm’ adlı yazıların eser sahibi olduğunu aktardı. 

Açıklanan mütalaada, yazıların Cumhurbaşkanı’na yöneltildiği hususunda duraksama bulunmadığı, yazının bir bütün halinde değerlendirildiğinde seçimlerde 'hile yapmak, millet iradesine el koymak' gibi ithamlar sebebiyle somut olgu içerdiği kaydedildi.

Mütalaada sanık Merdan Yanardağ’ın zincirleme şekilde "Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret" suçundan 1 yıl 5 aydan 8 yıl 2 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Duruşmada müşteki avukatı, mütalaaya katıldığını söyleyerek sanığın cezalandırılmasına karar verilmesini istedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanık avukatı ise mütalaaya karşı savunma yapabilmek için mahkemeden süre istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatına açıklanan mütalaaya karşı savunma hazırlayabilmesi için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...