Tgrt Haber

Mersin Gülnar’da orman yangınında son durum: Kontrol altına alındı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İHA/AA
08 Eylül 2022 11:55 - Güncelleme : 08 Eylül 2022 12:37

Son dakika haberi: Mersin Gülnar ilçesinde dün sabah saatlerinde başlayan orman yangını rüzgarında etkisi ile hızla yayıldı. Silifke ilçesindeki bir mahalleye kadar yayılan orman yangınına, havadan ve karadan müdahale sonuç verdi. 790 kişinin tahliye edildiği yangın kontrol altına alındı. Sağlık Bakanı Koca, yangından 25 kişinin etkilendiğini, 1'i ağır olmak üzere 8 kişinin tedavisini sürdüğünü açıkladı.

Türkiye'nin ciğerleri bu sefer Mersin​'de yandı. Dumanların gökyüzünü kapladığı Mersin’in Gülnar​ ilçesindeki dün çıkan yangın kısa sürede rüzgarında etkisi ile büyüdü. Silifke’nin Hırmanlı Mahallesi’ne kadar yayılan yangına havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonuç verdi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki yangının kontrol altına alındığını duyurarak yüreklere su serpti. 

YANGINLA MÜCADELEDE SON DURUM

Sabahın erken saatlerinden itibaren yangını söndürmek için çalışmalar hız kesmeden devam ederken çalışmalara ekiplerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da destek verdi. Silifke’nin Hırmanlı Mahallesi’nde sıçrayan yangın nedeniyle bir akaryakıt istasyonu, dinlenme tesisi ve bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Mersin’deki orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

YANGINDAN 25 KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kontrol altına alınan yangına ilişkin bilgi verdi.Yangından 25 kişinin etkilendiğini belirten Bakan Koca, bu kişilerden 1'i ağır olmak üzere 8 kişinin tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: 

"Mersin Gülnar'da dün ormanlık alanda çıkan yangından 25 kişi etkilendi. 8 kişinin tedavisi devam ediyor. 1'inin durumu ağır, 3'ünün durumu orta, 4'ünün durumu iyi."

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1567805682178465792

Mersin Gülnar’da orman yangınında son durum: Kontrol altına alındı

HAVADAN VE KARADAN DESTEK

Yeşilovacık Mahallesi'ndeki farklı noktalara sıçrayan yangına sabah saatlerinde de hava ve yer ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Çevre illerden de gelen destek ile 11 uçak, 29 helikopter (9 adet Milli Savunma Bakanlığı, 5 adet İçişleri Bakanlığı rezerv güç), 138 arazöz, 15 dozer, 15 TOMA ve 850 personelle yangına müdahale etti.

Mersin Gülnar’da orman yangınında son durum: Kontrol altına alındı

303 KONUT, 790 VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ

Yangından etkilenen personel dahil 7 kişi tedavi altına alındı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile Gülnar Kaymakamı Musa Ayyıldız da yangın alanında incelemede bulundu, çalışmaları takip etti. Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar da ekiplere hortum çekerek yardımcı oldu. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "790 vatandaşımızı tahliye ettik. 185 konut, 118 de tatil köyündeti konut olmak üzere toplam 303 konutu boşaltmış durumdayız. Sabotaj dahil tüm ihtimaller değerlendiriliyor" dedi.

Mersin Gülnar’da orman yangınında son durum: Kontrol altına alındı

YOL TRAFİĞE YENİDEN AÇILDI

Yangın nedeniyle ulaşıma kapatılan Mersin-Antalya kara yolu da trafiğe açıldı.

Mersin Gülnar’da orman yangınında son durum: Kontrol altına alındı

Mersin Gülnar’da orman yangınında son durum: Kontrol altına alındı

 

Kaynak: İHA/AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...