Tgrt Haber

Son dakika! Mersin'deki orman yangınında tahliyeler başladı

16 Temmuz 2023 22:50 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 07:43

Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını kısa sürede büyürken Kavakoluğu köyündeki evlerde tahliyeler başladı. Yangına 3 helikopter ve çok sayıda personel müdahale ediyor. Hatay'dan bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin'de 25 konutun tedbir amaçlı tahliye edildiği ve 5 evin yandığın söyledi.

Mersin​'in Gülnar​ ilçesinde akşam saatlerinde başlayan orman yangını​ hızla büyüdü. İlçeye bağlı Kavakoluğu köyü Delikkaya mevkiinde çıkan orman yangını devam ederken Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerin müdahalesi sürüyor. 

PAYRAZ ALEVLERİ HARLADI! 

3 helikopter, çok sayıda arazöz ve orman personelinin müdahale ettiği yangın, gece boyunca da devam ederken, bölgedeki poyrazın söndürme çalışmalarını güçleştirdiği belirtildi. 

Yangın dolayısıyla Kavaklıoğlu ile Çavuşlar köyündeki vatandaşların tedbir amaçlı tahliye işlemleri başladı. 

Son dakika! Mersin'deki orman yangınında tahliyeler başladı

Bölgenin dağlık ve sarp olması ekiplerin müdahalesini zaman zaman güçleştiriyor.  

BAKANLAR HATAY'DAN SON DURUMU PAYLAŞTI 

Hatay'da çıkan orman yangını için olay yerine giden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarla ilgili son bilgileri paylaştı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin'de 25 konutun tedbir amaçlı tahliye edildiğini söylerken 5 evin ise yandığını aktardı. Yerlikaya, "Yetkililer müdahalelere devam ediyor. Nemin düştüğü ortamlarda en ufak kıvılcımın başımıza neler getirdiğini görüyoruz" dedi. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise, "12 hava aracı Mersin'e yönlendirildi. Bunlardan 3 tanesi gece görüşlü ve müdahaleye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...