Tgrt Haber

Mersin’de terör örgütü PKK/KCK operasyonu: 15 gözaltı kararı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ekim 2022 08:13 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 08:18
Mersin’de terör örgütü PKK/KCK operasyonu: 15 gözaltı kararı

Terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik Mersin’de yapılan soruşturma kapsamında 15 şüpheliye yönelik operasyon başlatıldı. Şahıslardan 5’inin örgütün Suriye uzantısı PYD/YPG içerisinde faaliyet gösterdiği belirlenirken diğer 10’unun ise örgüte sosyal medyadan destek verdiği tespit edildi. 

Terör örgütüne yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Mersin​ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde PKK/KCK​ silahlı terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerine yönelik  çalışmalar başlattı. Ekipler, terör örgütünün Suriyeuzantısı olan PYD/YPG içerisinde faaliyet gösterdikleri belirlenen ve fotoğrafları olan M.M., A.E.Ş, A.I., S.S. ve S.N.'yi tespit etti.

SOSYAL MEDYADA ÖRGÜT PROPAGANDASINA OPERASYON

Operasyonda ayrıca Türkiye'nin yurtiçi ve sınır ötesinde yapmış olduğu başarılı operasyonları itibarsızlaştırmak ve örgütün yapılarını, mensuplarını, eylem ve faaliyetlerini övücü, yüceltici ile destekleyici mahiyette sosyal medya üzerinden paylaşım yaptıkları belirlenen A.İ., A.Ş., M.M., F.D., M.A., B.U., G.E., B.Z. R.E. ve G.K. isimli şüphelilerine yönelik bu sabah operasyon için düğmeye bastı.

15 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda belirlenen noktalara tek tek girildi. 

Mersin’de terör örgütü PKK/KCK operasyonu: 15 gözaltı kararı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...