Tgrt Haber

Son dakika! Antalya'daki orman yangını kontrol altına alındı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Eylül 2022 09:26 - Güncelleme : 08 Eylül 2022 11:32
Son dakika! Antalya'daki orman yangını kontrol altına alındı

Son dakika haberi: Mersin'in Gülnar ilçesinde dün çıkan orman yangınının ardından Antalya'nın Alanya ilçesinde de korkutan bir yangın meydana geldi. Havadan ve karadan anında müdahalenin yapıldığı yangın büyümeden kontrol altına alındı.

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Karadere mevkiinde dün sabah saatlerinde başlayan daha sonra Silifke ilçesine bağlı Hırmanlı mahallesine sıçrayan yangına ikinci gününde müdahale sürerken Antalya​'nın Alanya ilçesinden de korkutan bir haber geldi.

RÜZGARIN ETKİSİYLE KISA SÜREDE BÜYÜDÜ

İlçenin Beldibi mahallesinde bulunan ormanlık alanda sebebi henüz belirlenemeyen yangın​ çıktı. Rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede yayılırken ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Alınan ihbar sonrası kısa sürede olay yerine intikal eden Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri anında müdahalede bulundu. Kısa sürede büyüyen yangına 6 uçak, 4 helikopter, 13 arazöz, 4 su ikmal aracı, 2 dozer ile müdahale devam etti.

Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Yanan alanda soğutma çalışmalarına başlandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...