Tgrt Haber

Mesafeleri sıfırlayan kurban bağışı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
21 Haziran 2023 21:34 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 21:44
Mesafeleri sıfırlayan kurban bağışı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği “Kurban; Allah’a Yakınlaşmak, Muhtaçla Paylaşmaktır” sloganıyla hayırseverlerin hisselerini bağışlıyor. Mesafe sıfırlayarak Afrika, Yemen, Filistin, Gazze gibi birçok bölgeye yapılan bağışların kesim ve dağıtım videoları, bağış yapan hayırseverlere ulaştırılıyor.

Türkiye’nin en güvenilir sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin bu yılda kurban bağışı organizasyonuyla dikkat çekiyor. Dernek, kurban kesemeyen belki de hayatlarında hiç kurban eti yememiş Müslümanlara ulaşarak bağışçılara aracı oluyor. Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında savaş, doğal afet, açlık ve yoksulluğun yaşandığı ülkelerde kurban dağıtımı yapıyor. Kurban alımı, kesimi ve dağıtımı sırasında dini vecibeler riayet ediliyor. Binlerce kilometre uzaklıktaki ülkelerde, kurban kesimi ve tüm aşamalar titizlikle yürütülürken, bağışçılar da gönderilen videolar ile ibadetlerini gönül rahatlığı ile yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

MİLYONLARCA MUHTACA ULAŞACAK

“Kurban; Allah’a Yakınlaşmak, Muhtaçla Paylaşmaktır” çağrısı ile Kurban Bayramı için çalışmalarına başlayan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2023 kurban bedelleri ülkelere göre değişiyor. Listeye göre hisse bedeli Afrika 2.000 TL, Asya 2.600 TL, Arakan Kampları 3.500 TL, Yemen 4.100 TL, Türkiye ve Filistin Kampları - 5.900 TL, Gazze 7.500 TL olarak sıralanıyor. 

Mesafeleri sıfırlayan kurban bağışı

KURBAN KESİM VE DAĞITIM VİDEOSU YOLLAYAN İLK DERNEK

Kurbanların kesim videosunu göndermeye başlayan ilk kurum olan Cansuyu Derneği, 2010 yılından bu yana kurban kesim ve dağıtım videolarına bağışçılara internet sitesi üzerinden ulaştırıyor. Ekiplerin kontrolünde yürütülen kesim ve dağıtım işlemleri ilk andan itibaren görevliler tarafından kontrollü olarak yürütülüyor. Kesim öncesi, kesim anı ve dağıtım anı, kamera ile kayıt altına alınıyor. Kaydedilen görüntüler tek tek ve isim isim düzenlenmeye başlanıyor ve bağışçılara ulaştırılıyor. Gönül rahatlığıyla kurban bedelini veren hayırseverlerin bu yolla gözü arkada kalmıyor.

Ayrıca kesilen kurbanlarla ilgili rapor Cansuyu Derneği genel merkezine ulaştıktan sonra SMS ile bağışçılara dönüş yapılıyor.

“Kurban bağışını nasıl yapabilirim” , “Bağışladığım adak kurbanım nerede ve ne zaman kesiliyor” gibi soruların cevapları hakkında detaylı bilgi için tıklayın:

KURBAN BAĞIŞI İÇİN BU LİNKTEN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ…

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...