Tgrt Haber

Mete Yarar'dan çarpıcı açıklama: PKK o komutanlarla anlaşmış

10 Haziran 2017 12:24
Mete Yarar'dan çarpıcı açıklama: PKK o komutanlarla anlaşmış

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, PKK'ya son zamanlarda yapılan operasyonlarda elde edilen büyük başarının, FETÖ ile ilişiği bulunan komutanların ve ajanların deşifre olmasıyla yakın ilişkili olduğunu açıkladı.

Mete Yarar, CNN'de canlı yayında PKK'ya son dönemlerde yapılan operasyonlarda elde edilen başarının, FETÖ'nün ajanlarının deşifre olmasıyla alakalı olduğunu açıkladı. Yarar, FETÖ'den yakalananların itiraflarında işbirliğinin açıkça görüldüğünü söyledi.

Neden bu kadar etkili operasyonlar yapılıyor?

Geçmişteki istihbarat sızmaları, ajanların deşifre edilmiş olması, bir çoğunun operasyonları bilerek baltalamış olması çok büyük etken. Görmezden gelmek bile PKK'nın çok işine gelir. Çatışma alanlarında gördük bunu. Bugün PKK ve FETÖ'den yakalananların itiraflarına bakın, geçmişte kimlerin kimlerle anlaşmalar sağladığını göreceksiniz. Hangi komutanla, hangi personelle anlaştığını göreceksiniz.

Teknolojik gelimeler

PKK ile mücadeledeki başarıda TSK'nın son dönelerde yaptığı teknolojik atılımlarının da büyük bir önem teşkil ettiğimi kaydeden Yarar, "Son dönelerde yakalan PKK'lıların itiraflarını okuduğumuzda da görüyoruz. Hepsinin ortak sözü 'kafamızı dağdan, mağaradan, evden çıkaramıyoryuz' diyolar. Yeni teknolojik gelişmeler sillahlı güçlerin elini oldukça güçlendirdi. Operasyon sistemlerinde köklü değişiklikler yaşandı. Tüm bunlar toplamda operasyonların ve PKK ile mücadelenin başarısını en üst düzeye çıkardı."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...