Tgrt Haber

Meteoroloji 23 ili 'sarı kodlu' uyardı! Uzman isim İstanbul için saat verdi: Kuvvetli yağış geliyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com
02 Eylül 2024 15:19 - Güncelleme : 02 Eylül 2024 16:26

Türkiye genelinde kuvvetli yağışlar bu hafta da etkisini gösterecek. Megakent İstanbul'da yapılan uyarılar sonrası sabah saatlerinde yağış etkili olmuştu. Meteoroloji İstanbul'un da aralarında olduğu 23 il için 'sarı kodlu' yaptı. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, saat vererek vatandaşları uyardı.

Türkiye​ genelinde geçen hafta etkisini gösteren sağanak yağışlar bu hafta da bazı illerde etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü​ tarafından yapılan son tahminlere göre hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ​ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) son yapılan açıklamada 23 kent için sarı kodlu uyarı verdi. Yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbir uyarısı yapıldı. Batı Karadeniz, Batı Marmara, Batı Akdeniz ve Ege bölgelerinde kuvvetli yağış​ bekleniyor.

Batı Karadeniz, Batı Marmara, Batı Akdeniz ve Ege bölgelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. MGM’den yapılan son açıklamada, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu havanın hakim olması beklenirken, Ege'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar kendisini gösterecek.

Meteoroloji 23 ili 'sarı kodlu' uyardı! Uzman isim İstanbul için saat verdi: Kuvvetli yağış geliyor - 1. Resim


METEOROLOJİ'NİN UYARI VERDİĞİ İLLER

Özellikle İstanbul​, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde etkili olacak yağışlar, öğleden sonra İzmir, Aydın, Muğla'nın iç kesimleri, Manisa, Denizli, Balıkesir’in güneydoğusu, Kütahya, Uşak, Bursa, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Çankırı’nın batısı, Antalya'nın iç kesimleri ve doğusu ile Isparta ve Burdur çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış halinde seyredecek.

Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Uşak, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Antalya, Isparta ve Burdur için Meteoroloji, ‘sarı kodlu’ uyarı verdi.

Meteoroloji 23 ili 'sarı kodlu' uyardı! Uzman isim İstanbul için saat verdi: Kuvvetli yağış geliyor - 2. Resim

Özellikle bu sabah saatlerinden itibaren İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yağışlar tekrar etkisini göstermişti. Kartal ve Pendik’te bulunan bazı caddeler göle döndü. 


UZMAN İSİM SAAT VERDİ

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medyadan yaptığı paylaşımda saat vererek uyardı. Orhan Şen, ''İstanbul'da sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzey kıyıları ve boğaz çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık 28 C. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz kıyıları yerel sağanak yağışlı. Yağışlar, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Kastamonu Eskişehir Çankırı çevreleri ile İstanbul ve Kırklareli'nin kuzey kıyılarında yerel kuvvetli.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...