Tgrt Haber

Meteoroloji, 6 il için kuvvetli yağış alarmı verdi! Hava durumu yayımlandı sel baskınlarına dikkat!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü
08 Temmuz 2024 07:52 - Güncelleme : 08 Temmuz 2024 07:53

Kuvvetli yağış sonrası Samsun, Ordu ve Muş'ta yaşanan sel baskınları can kaybına neden olurken Meteoroloji kritik hava durumu raporunu paylaştı. Raporda olduğu 6 il için, bir kez daha kuvvetli sağanak yağış uyarası yer aldı. İşte 8 Temmuz hava durumu raporu... 

Türkiye sıcak yaz günlerinden geçerken bazı bölgelerde kuvvetli yağış​ sel baskınlarına ve buna bağlı can kayıplarına yol açtı. Samsun​, Ordu​ ve Muş​'ta dün etkili olan sağanak yağmur sonrası 2 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Hal böyleyken Meteoroloji Genel Müdürlüğü merakla beklenen 8 Temmuz hava durumu raporunu yayımladı. Raporda 6 il için şiddetli sağanak uyarısı yer aldı.

6 İLDE SEL BASKINI UYARISI

Meteoroloji raporunda yer alan notlara göre sağanak yağış buugün Samsun'un doğusu, Ordu, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde etkili olacak. Raporda söz konusu 6 ilde şiddetli yağış  sonrası yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji, 6 il için kuvvetli yağış alarmı verdi! Hava durumu yayımlandı sel baskınlarına dikkat! - 1. Resim

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Bolu, Samsun, Amasya, Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

3 BÜYÜK İLDE 8 TEMMUZ HAVA DURUMU

  • İSTANBUL °C, 32°C Az bulutlu ve açık
  • ANKARA °C, 35°C Parçalı ve az bulutlu
  • İZMİR °C, 36°C Az bulutlu ve açık
Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...