Tgrt Haber

Meteoroloji 6 ili saat verip uyardı: Sel ve su baskınlarına dikkat!

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Temmuz 2024 14:53 - Güncelleme : 08 Temmuz 2024 14:56

Samsun, Ordu, Muş ve Erzurumda şiddetli yağışlar sonras meydana gelen sel hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü akşam saatlerine ve yarın öğle saatlerine dikkat çekti. Meteoroloji 6 il için sel ve su baskını uyarısında bulundu.

Samsun​, Ordu​ ve Muş​'ta şiddetli yağış​ sonrası meydana gelen selde iki kişi hayatını kaybetti. Mahsur kalan 34 kişi ise güvenli alanlara tahliye edildi. Bölgede hasar tespit çalışmaları devam ederken Ordu Valiliği, dün İkizce ilçesinde metrekareye 186,7, Çaybaşı ilçesinde 78,43, Ünye ilçesinde 89,8 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

Meteoroloji 6 ili saat verip uyardı: Sel ve su baskınlarına dikkat! - 1. Resim

METEOROLOJİ TEKRAR UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) sel​ ve su baskınlarına ilişkin yeni uyarılarda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çorum ve Amasya için kuvvetli, gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.

Meteoroloji 6 ili saat verip uyardı: Sel ve su baskınlarına dikkat! - 2. Resim

AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Zonguldak ve Bartın'da akşam saatlerinden sonra Karabük, Kastamonu, Çorum ve Amasya'da ise yarın öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel doluya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...