Tgrt Haber

Meteoroloji, AFAD ve Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Kısa sürede etkili olacak

12 Eylül 2022 18:26 - Güncelleme : 13 Eylül 2022 08:52
Meteoroloji, AFAD ve Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Kısa sürede etkili olacak

Meteoroloji'nin sarı kod yayımladığı Ankara için AFAD ve Ankara Valiliği'nden de uyarı geldi. Sağanak yağışların beklendiği Ankara'nın Bala ilçesi için önümüzdeki iki saatin kritik olduğu kaydedildi. Kırklareli'nin bazı ilçelerinde de gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması beklenirken yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü​ tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bu akşam saatlerinde Ankara​ ve Kırıkkale​'nin güney çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Ankara, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce için sarı kodlu uyarı yayımlayan Meteoroloji, buralarda yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatmasında bulundu.

Meteoroloji, AFAD ve Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Kısa sürede etkili olacak

AFAD​'DAN ANKARA VE KIRKLARELİ'NE UYARI

Meteoroloji'den alınan verilere göre uyarı yayımlayan AFAD, Ankara'nın Bala ve Kırıkkale'nin Keskin, Bahşılı, Karakeçili ile Çelebi ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 2 saatlik periyotta yerel olarak kuvvetli olması beklendiğini kaydetti.

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1569333193060548609

AFAD'dan yapılan açıklamanın devamında, "Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji, AFAD ve Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Kısa sürede etkili olacak

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN BALA İLÇESİNE UYARI

Ankara Valiliği ise Bala ilçesi için uyarı yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere  göre; Bala ilçesinde gök gürültülü sağanak yağışların önümüzdeki 2 saatlik periyotta yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir."

https://twitter.com/AnkaraValiligi/status/1569335002558595075

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...