Tgrt Haber

Meteoroloji Ankara için son kritik veriyi paylaştı: Kuvvetli geliyor, Valilik de uyardı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
31 May 2023 14:29 - Güncelleme : 31 May 2023 14:47

Meteoroloji'nin uyarısını yaptığı sağanak yağış dün Ankara'da hayatı olumsuz etkiledi. Bugün de Ankara Valiliği'nden yarından itibaren etkili olması beklenen sağanak yağışa ilişkin Twitter'dan uyarı geldi. Valilik, ''ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir'' ifadelerini kullandı.

Meteroloji Genel Müdürlüğü'nün Ankara için hava durumu tahminlerinde uyarısını yaptığı gök gürültülü sağanak yağışı yarın bekleniyor. Ankara Valiliği sosyal medyadan kent genelinde yarından itibaren etkili olması beklenen sağanak yağışa ilişkin açıklama yaptı. Valilik vatandaşları ani sel​ ve su baskınlarına karşı uyardı.

VALİLİKTEN UYARI

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; yarın (perşembe) görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, ilimiz ve çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını​, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış​ anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Meteoroloji'den gelen verilerde Ankara haricinde İç Anadolu bölgesinde parçalı ve çok bulutlu, Karaman dışında bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Yozgat ve Eskişehir çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

https://twitter.com/AnkaraValiligi/status/1663849269625749505

DÜN SEL ÇIKTI, BÜYÜKŞEHİR UYARDI

Ankara'da dün çıkan selde yollar adeta göle döndü. Yağış nedeniyle yollar sular altında kalırken, araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Değerli hemşehrilerim, Ankara’da bugün afet düzeyinde yağışlar beklenmektedir. Belediyemizde ilgili ekiplerin tüm izinleri kaldırıldı; 1252 araç 3392 personel ile teyakkuz halindeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde son saatlerde meydana gelen yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde ve iş yerlerinde su baskınları yaşanmış olup; ekipler tarafından hızla müdahale edilmektedir. Şu ana kadar herhangi bir can ve ciddî mal kaybına dair bir bilgi intikal etmemiştir. Kamuoyuna duyurulur" denilmişti.

HAFTALIK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...