Tgrt Haber

Meteoroloji Genel Müdürlüğü saat verdi! 4 il için sağanak uyarısı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Temmuz 2024 15:54 - Güncelleme : 15 Temmuz 2024 16:02
Meteoroloji Genel Müdürlüğü saat verdi! 4 il için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'de gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, vatandaşlar oluşabilecek ani sel ve su baskınına karşı uyarıldı.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan son açıklamaya göre; Doğu Akdeniz​'de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 

Bugün öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış için uyarılar peş peşe geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü saat verdi! 4 il için sağanak uyarısı - 1. Resim 

YAŞANABİLECEK OLUMSUZLUKLARA KARŞI UYARILAR YAPILDI 

Mersin​'in doğusu ve iç kesimlerinde Toroslar​, Çamlıyayla ve Tarsus​ ilçeleri ile Adana'nın kuzey ve doğusunda Pozantı, Karaisalı, Aladağ, Kozan, İmamoğlu ve Ceyhan ilçelerinde, Osmaniye'nin kuzeyinde Sumbas, Kadirli ve Düziçi ilçeleri ile Kahramanmaraş'ın güneybatısında Andırın ilçesinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade edildi.

Beklenen kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...