Tgrt Haber

Meteoroloji İstanbul dahil 29 şehri uyardı! Hava tahmin raporu yayımlandı, kuvvetli geliyor

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
30 Ağustos 2024 23:24 - Güncelleme : 30 Ağustos 2024 23:30
Meteoroloji İstanbul dahil 29 şehri uyardı! Hava tahmin raporu yayımlandı, kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, başta İstanbul olmak üzere ülkenin birçok bölgesinde sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Özellikle kuzey ve doğu bölgeleri, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve güneydoğu bölgeleri, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Kütahya civarı ve Van’ın doğu ilçelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahmin raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu​ haritası yayımlayarak uyarılarda bulundu. Pazar günü sona ermesi beklenen sağanak​ yağışların üç gün daha süreceği bildirildi. Başta İstanbul​ olmak üzere, birçok şehir için kritik bir alarm durumu ilan edildi.

Güncellenen hava durumu haritasına göre, özellikle İstanbul ve çevresinde önümüzdeki hafta Çarşamba gününe kadar kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceği tahmin ediliyor. Mevcut tahminler doğrultusunda, pek çok şehirde yoğun yağmur​ etkili olacak.

Meteoroloji İstanbul dahil 29 şehri uyardı! Hava tahmin raporu yayımlandı, kuvvetli geliyor - 1. Resim

HAVA SICAKLIKLARI...

Hava sıcaklıklarında kayda değer bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

RÜZGAR ORTA KUVVETTE ETKİLİ OLACAK

Rüzgarın genel olarak kuzey yönünden, güney bölgelerinde ise güney ve batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji İstanbul dahil 29 şehri uyardı! Hava tahmin raporu yayımlandı, kuvvetli geliyor - 2. Resim

İSTANBUL İÇİN ŞİDDETLİ YAĞIŞ 

İstanbul ve çevresi başta olmak üzere, bu akşam saatlerinde Ardahan, Kars, Artvin, Erzurum'un kuzeydoğusu, Ağrı'nın doğusu ile Iğdır'ın batısı, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde lokal olarak şiddetli yağışların beklendiği bildirildi. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış​ sırasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: tgrthaber.com
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...